CCOO exigeix la part proporcional de la paga extra de l'any 2012

que correspon al personal d'Universitats

 

 

La Secretaria d'Universitats de la Federació d’Ensenyament de CCOO-PV, davant les sentències favorables al cobrament de la paga de l'any 2012, insta als Rectors de les Universitats Públiques al fet que facen efectiu l'ingrés de la part proporcional de la mateixa a tot el personal universitari    

 

Des que el Govern de l'Estat, mitjançant un Reial decret publicat el 14 de juliol de 2012, furtara a tot el personal que treballa en una administració pública la paga extraordinària del mes de desembre, s'han produït reclamacions de tot tipus davant els tribunals.

El govern va aplicar una retroactivitat a la norma, absolutament il·legal, que va impedir el cobrament de la part proporcional de la paga a la qual es tenia dret fins a l'entrada en vigor del Reial decret 20/2012, la qual cosa ha provocat una gran quantitat de sentències que obliguen a Administracions Públiques de tot l'Estat a fer efectiu el pagament d'aquesta part proporcional que no es podia “suspendre”.

Així, el jutjat del contenciós administratiu nombre 2 d'Alacant, ha emès una sentència reconeixent-li el dret al cobrament a un professor funcionari de la Universitat d'Alacant.

Les quantitats reclamades en cada demanda, en funció del tipus de treball realitzat per la persona demandant, poden oscil·lar entre 250 i 750€, aproximadament, al que caldria sumar que amb cada sentència favorable al pagament, l'Administració Pública corresponent, en pràcticament tots els casos, patiria una condemna en costes pel procés judicial, que podria estar al voltant d'uns 500€.

Si les Universitats Públiques no paguen d'ofici la part proporcional de la paga extra de 2012 i obliguen al personal al fet que reclame, persona a persona, davant els tribunals es podria donar la paradoxa que, una mesura “inventada” pel Govern de l'Estat per a produir estalvi i aconseguir la “estabilitat pressupostària” podria eixir més cara a l'erari públic que si s'haguera pagat la paga com qualsevol altre any.

Des de la Secretaria d'Universitats de la Federació d’Ensenyament de CCOO-PV, sol·licitem als Rectors de les Universitats Públiques del País Valencià que realitzen d'ofici el pagament de la part proporcional a la qual tenim dret tot el personal de les Universitats.

Exigim al Govern del Sr. Fabra que pague puntualment les transferències a les Universitats Públiques i comence a liquidar el deute que va contraure amb elles, perquè aquest pagament no supose una dificultat econòmica afegida a la falta d'un finançament just i, la majoria dels mesos, inexistent que patim des de fa ja massa anys.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.