CCOO demana als ajuntaments que se sumen a la iniciativa de ciutats d"acolliment

    València: concentració el 9 de setembre a les 19.30 h en la plaça de l'Ajuntament


La Unió Europea no respon de forma adequada a la crisi humanitària que s'està generant de forma continuada com a conseqüència dels fluxos de persones que tracten d"arribar a la recerca de protecció.

Concentració el dimecres dia 9
 

CCOO denuncia la paràlisi de la UE que davant una tragèdia de magnituds desconegudes des de la Segona Guerra Mundial és incapaç d"assumir iniciatives i dilata ara, fins a una reunió del Consell de Ministres del dia 14 de setembre, qualsevol decisió sobre aquest tema mentre que els estats membre realitzen actuacions que, com el cas d’Hongria, ni tan sols respecten els tractats de la UE. CCOO entén que la situació mereix una reunió al més alt nivell, amb caps d'Estat i de Govern, que aborden la qüestió des d’una perspectiva responsable i compromesa.

"És vergonyós que la Unió Europea, amb més de 500 milions d’habitants es mostre incapaç d’acollir en condicions dignes les 400.000 persones que segons EUROSTAT han arribat a la UE en situació de risc i/o persecució", afirma CCOO.

Malgrat que la proposta de la Comissió en el mes de juliol comportava un "repartiment solidari" d’una xifra entorn de les 80.000 persones sol·licitants, la iniciativa, més pròpia d’una subhasta, va quedar en el sac trencat a la vista de la vergonyant resposta dels estats membre.

És important recalcar aquest extrem, recorda CCOO, que sembla oblidar-se sovint: són persones que fugen de països en situació de greu conflicte humanitari -de caràcter bèl·lic- on existeix risc autèntic per a la seua integritat i la de les seues famílies. Necessiten i mereixen la protecció internacional reconeguda en els tractats signats pels països de la UE i, òbviament, Espanya.

Fugen cap a la UE que és l’oasi somiat d’acolliment i respecte per als seus drets i on, no obstant això, troben llimbs inhòspits, bé de cinisme, bé d’oberta hostilitat.
Fugen de països on precisament la política exterior de la UE ha induït interessadament processos polítics que no han garantit, més aviat al contrari, el respecte als drets humans i que han desembocat en conflictes bèl·lics fora de control.

Resulta insultant així mateix, denuncia CCOO, que el Govern s'escude i al mateix temps agite novament el fantasma de la immigració irregular per no complir les seues obligacions i responsabilitats i que genere una cerimònia de la confusió amb la barreja de conceptes diferents com són fluxos migratoris de caràcter laboral amb persones que fugen de situacions de risc per a les seues vides.

No s’ha d’oblidar l’actitud del Govern respecte dels diferents vessants derivats dels fluxos migratoris: hem de recordar que Espanya va ser el primer país de la UE que va alçar un "mur" amb concertines per impedir l’arribada de persones a Ceuta i Melilla, i amb l’impediment de fet de la sol·licitud d’asil per als provinents de zones de conflicte. Així mateix, hem presenciat l’exercici de la violència -revestida de força mínima imprescindible- per part de la Guàrdia Civil en les tanques i en les costes de Ceuta i Melilla. Finalment, es denega l’accés a la sanitat pel fet de trobar-se a Espanya de forma irregular.

CCOO, davant la incapacitat de la UE de complir amb la seua responsabilitat, exigeix que es procedisca a l'augment dels mitjans necessaris per garantir la tramitació i resposta adequats a les persones que arriben cercant protecció.

També exigeix la finalització immediata de les respostes policials, coercitives o repressives per part dels països de la UE que no faciliten la protecció i l’empara d’aquestes persones. Tot això ha d’anar acompanyat de l’assumpció del paper que correspon en la valoració de les situacions dels països d’origen i procedir a habilitar partides econòmiques que possibiliten programes de cooperació al desenvolupament.

CCOO anima la societat civil europea i, concretament, l’espanyola a mobilitzar-se i a articular propostes i missatges constructius, realistes, responsables i solidaris sobre la crítica situació que estem vivint i a manifestar públicament aquestes posicions a fi d’evitar discursos demagògics i xenòfobs.

Insta els ajuntaments a posicionar-se i es posa a la seua disposició, com a representants del món del treball, perquè s'oferisquen com a municipis d’acolliment com a part de les polítiques de cooperació que ha de desenvolupar qualsevol consistori.

Mes informació

  





Serveis per a l'afiliació de CCOO

Serveis per a l'afiliació de CCOO



 


 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.