Divendres 28 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball.
Amb l'objectiu de denunciar les causes que traven la prevenció i per recordar les persones que han mort o han perdut la salut mentre es guanyaven la vida, el sindicat ha organitzat les següents assemblees a les seues seus:
25 Alacant 10:00 h,
26 Elx 09:00 h,
27 València 10:30 h,
28 Castelló 11:30 h.
CCOO tornarà a denunciar que a discriminació a la feina fa perillar la salut i la seguretat de totes les persones treballadores, el sindicat renovarà públicament el compromís de lluitar cada dia contra la precarietat, la desigualtat i les injustes condicions de treball que hi ha darrere dels accidents i de les malalties d’origen laboral com ara que:
-La sinistralitat laboral a Espanya no ha deixat d’incrementar-se des de l’aprovació de la reforma laboral, amb una preocupant incidència de sinistralitat laboral mortal entre les persones grans.
-Els danys a la salut derivats de l’activitat laboral s’han incrementat
perquè han augmentat la precarietat i la intensificació del treball, i
per la debilitat del sistema preventiu espanyol.
-L’increment de la precarietat té el seu origen en la debilitació de la
negociació col·lectiva i en la pèrdua de drets.
-Les dones tenen més probabilitat de patir una malaltia laboral, ser
jove significa tenir més risc de patir un accident laboral i les
persones amb discapacitat tenen més riscos de patir assetjament a
la feina.
-La desesperació en la recerca d’una feina o la por de perdre-la
desvia l’atenció de les condicions de treball i aplana el camí per a les desigualtats.
-L’economia submergida oculta els danys per a la salut i augmenta especialment la vulnerabilitat de les persones
migrants.
Per a millorar la prevenció de riscos i reduir els danys a la salut produïts pel treball és necessari posar fi a les desigualtats, i per assolir aquest objectiu proposem:
-Derogar les normes que han impedit que tots els col·lectius tinguen el mateix grau de protecció de la seua salut, en particular les reformes laborals, que han estés la precarietat, i instal·lat la por de perdre la feina.
-Revertir la reforma del marc jurídic de les mútues, que va significar una retallada en els drets de treballadores i treballadors, i que només ha servit perquè aquestes envaïren competències dels serveis públics.
-Intensificar les polítiques actives en matèria de prevenció, dotant amb els suficients mitjans econòmics i humans els organismes tècnics com l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en Treball o els instituts autonòmics.
-Reforçar els mecanismes de control del compliment de la legislació en matèria d’igualtat a les empreses, i de lluita contra el frau laboral i l’economia submergida.
-Desenvolupar l’Estratègia espanyola de seguretat i salut en el treball 2015-2020, fent especial èmfasi en totes les qüestions relacionades amb les malalties d’origen laboral.
-Recuperar, en el marc de l’empresa, les inversions en prevenció i la centralitat de la negociació col·lectiva en les relacions laborals.
-Establir la figura del delegat o delegada de prevenció territorial o sectorial, ja que a Espanya hi ha més d’un milió d’empreses amb menys de 6 treballadors o treballadores, en les quals treballen 2 milions de persones que no tenen dret a triar un delegat o delegada de personal.
Amb tu, construïm el futur
Serveis per a l'afiliació de CCOO
Serveis per a l'afiliació de CCOO
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php
.
CCOO reclama un canvi de rumb en la prevenció de riscos laborals
Durant els últims quatre anys, el sindicat constata un retrocés de la prevenció en les empreses. La precarietat laboral, la descentralització productiva i altres factors han contribuït a un repunt de sinistralitat laboral, que es tradueix en 49 persones mortes al País Valencià en un any. Davant aquesta regressió, CCOO PV traslladarà als partits polítics la necessitat d'adequar la prevenció a la realitat laboral actual.
Les polítiques d'ajustament de marcat accent neoliberal com a alternativa d’eixida a la crisi, han provocat una regressió de la prevenció en les empreses durant aquesta darrera legislatura. És inadmissible que, en ple segle XXI, moren 49 persones al País Valencià en un any pel fet d’exercir la seua tasca professional. Pràcticament, una persona morta a la setmana.
El debilitament de la negociació col·lectiva, la precarietat laboral, la descentralització productiva entre les empreses valencianes, la desigualtat entre sexes i altres factors contribueixen al repunt de la sinistralitat laboral.
Davant aquest escenari, i en el marc del 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, CCOO PV vol traslladar a la societat valenciana i, en especial, als partits polítics, la necessitat de posar en marxa les transformacions que forcen un canvi de rumb en la prevenció de riscos laborals, per tal d’adequar-la a la realitat actual.
Les mesures que proposem són les següents:
1- Reversió de la reforma del marc jurídic de les mútues.
2- Frenar la creixent dualització del sistema públic de salut.
3- Frenar els processos de privatització de la sanitat, agreujats amb la venda de les societats de prevenció de les mútues a grans grups privats.
4- Controls estrictes per al compliment de la Llei de prevenció de riscos laborals.
5-Increment de la plantilla de la Inspecció de Treball i dotar de personal el recentment creat cos de subinspecció especialitzat en salut i seguretat en el treball.
6- Desenvolupament de l’Estratègia espanyola de seguretat i salut en el treball 2015- 2020, i l’aprovació de l’Estratègia valenciana.
7- Recuperar la inversió en prevenció en les empreses.
8- Establiment de la figura del delegat o delegada de prevenció territorial o sectorial, que puga accedir al control de les condicions de treball en la xicoteta i molt xicoteta empresa.
Ocultació de malalties professionals
Pel que fa a l’ocultació de les malalties professionals, el cas del càncer laboral és especialment greu. Les estimacions més conservadores situen en 900 casos el nombre de nous diagnòstics anuals de càncer al País Valencià, atribuïbles a exposicions laborals. Les mútues només han comunicat dos casos en l’any 2015. De forma similar, els trastorns produïts pels riscos psicosocials segueixen sense ser registrats, malgrat el seu increment pel deteriorament de les relacions laborals.
Amb tu, construïm el futur
Telèfons: 96 387 70 40 - 43 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
.
Important!
Avui dimecres Europa decideix si prorrogar el glifosato... Actua!
La qualificació de l'OMS confirma les sospites de toxicitat.
Avui dimecres 13 d'abril, es decidirà definitivament si el glifosato es permet a Europa, després de l'ajornament que va patir aquesta decisió el passat 8 de març en el Comitè Permanent de Plantes, Animals, Aliments i Pinsos per la forta resposta en contra de la societat civil.
El glifosato és l'herbicida més utilitzat en el planeta, té un ús àmpliament estès en l'agricultura i el manteniment de parcs i jardins i d'infraestructures de tot tipus i ha suscitat una forta controvèrsia científica pels seus potencials efectes cancerígenos i com disruptor endocrí. La seua autorització en la UE caduca al juny, però la decisió de hui podria permetre el seu ús altres 15 anys més.
El Govern espanyol s'ha mostrat a favor de la reautorització del glifosato, seguint la posició de la EFSA, al contrari que altres països com França, Itàlia, Suècia i Països Baixos que van mostrar públicament la seua oposició.
El nombre d'organitzacions signatàries contra la utilització del glisofato s'ha més que duplicat en el termini d'una setmana. Aquesta iniciativa ha sigut promoguda inicialment per l'Associació Espanyola d'Educació Ambiental, CCOO, Ecologistes en Acció, Fodesam, Fundació Alborada, Fundació Vivosano, Greenpeace i la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària.
Per açò, et demanem que ciberactues.
Posa-ho avui en el teu Facebook i/ o Twitter.
¡Importante!
Hoy miércoles Europa decide si prorrogar el glifosato ¡Actúa!
La calificación de la OMS confirma las sospechas de toxicidad
Hoy miércoles 13 de abril, se decidirá definitivamente si el glifosato se permite en Europa, tras el aplazamiento que sufrió esta decisión el pasado 8 de marzo en el Comité Permanente de Plantas, Animales, Alimentos y Piensos por la fuerte respuesta en contra de la sociedad civil.
El glifosato es el herbicida más utilizado en el planeta, tiene un uso ampliamente extendido en la agricultura y el mantenimiento de parques y jardines y de infraestructuras de todo tipo y ha suscitado una fuerte controversia científica por sus potenciales efectos cancerígenos y como disruptor endocrino. Su autorización en la UE caduca en junio, pero la decisión de hoy podría permitir su uso otros 15 años más.
El Gobierno español se ha mostrado a favor de la reautorización del glifosato, siguiendo la posición de la EFSA, al contrario que otros países como Francia, Italia, Suecia y Países Bajos que mostraron públicamente su oposición.
El número de organizaciones firmantes contra la utilización del glisofato se ha más que duplicado en el plazo de una semana. Esta iniciativa ha sido promovida inicialmente por la Asociación Española de Educación Ambiental, CCOO, Ecologistas en Acción, Fodesam, Fundación Alborada, Fundación Vivosano, Greenpeace y la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria.
Por ello, te pedimos que ciberactues.
Ponlo hoy en tu Facebook y/ o Twitter.
¡Importante!
Hoy miércoles Europa decide si prorrogar el glifosato ¡Actúa!
Amb tu, construïm el futur
Serveis per a l'afiliació de CCOO
Serveis per a l'afiliació de CCOO
Telèfons: 96 387 70 40 - 43 (ext. 77040-77043)
Web: https://www.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php
.
28 d'abril de 2015. Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball
Les retallades atempten contra la democràcia i la salut en el treball
En 2015 es compleix el vintè aniversari de la publicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL), i si tirem la vista arrere podem veure que gran part dels seus objectius estan encara pendents i que la realitat socioeconòmica a Espanya ha patit canvis significatius des d'aquella data
Per a atallar aquesta situació UGT i CCOO aprofitem la celebració del 28 d'Abril 2015, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, per a proposar un decàleg de mesures prioritàries i urgents en matèria de prevenció de riscos laborals:
Gaceta especial de CCOO
Sabem que un canvi de rumb com el qual proposem no és senzill ni immediat, però fa falta una estratègia política clara en matèria de prevenció de riscos laborals que ho engegue. L'autocomplaença pels assoliments obtinguts en etapes anteriors està suposant l'avantsala d'una reculada històrica. Les eleccions generals i autonòmiques enguany 2015 són l'oportunitat perquè aquest canvi de polítiques es comence a concretar, però per a açò és necessari que aquestes i altres mesures configuren les línies d'actuació a futur dels partits.
CCOO i UGT ens comprometem en aquest 28 d'Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, a traslladar aquest decàleg als partits polítics i a la societat per a intentar aconseguir el seu compromís amb la salut pública en general, i amb la laboral en particular. Perquè en el segle XXI l'objectiu de malaltia i accident laboral zero deixe de ser una fórmula retòrica i passada a formar part de la realitat del món del treball.
Decàleg:
28 de abril de 2015. Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo
Los recortes atentan contra la democracia y la salud en el trabajo
En 2015 se cumple el vigésimo aniversario de la publicación de la Ley de Prevención de Riesgos Laborales (LPRL), y si echamos la vista atrás podemos ver que gran parte de sus objetivos están aún pendientes y que la realidad socioeconómica en España ha sufrido cambios significativos desde aquella fecha
Para atajar esta situación UGT y CCOO aprovechamos la celebración del 28 de Abril 2015, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo, para proponer un decálogo de medidas prioritarias y urgentes en materia de prevención de riesgos laborales:
Gaceta especial de CCOO
Sabemos que un cambio de rumbo como el que proponemos no es sencillo ni inmediato, pero hace falta una estrategia política clara en materia de prevención de riesgos laborales que lo ponga en marcha. La autocomplacencia por los logros obtenidos en etapas anteriores está suponiendo la antesala de un retroceso histórico. Las elecciones generales y autonómicas este año 2015 son la oportunidad para que este cambio de políticas se empiece a concretar, pero para ello es necesario que estas y otras medidas configuren las líneas de actuación a futuro de los partidos.
CCOO y UGT nos comprometemos en este 28 de Abril, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo, a trasladar este decálogo a los partidos políticos y a la sociedad para intentar lograr su compromiso con la salud pública en general, y con la laboral en particular. Para que en el siglo XXI el objetivo de enfermedad y accidente laboral cero deje de ser una fórmula retórica y pase a formar parte de la realidad del mundo del trabajo.
Decálogo:
28 de abril 2014, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo
Gaceta Sindical CCOO del 28 de abril
El 28 de abril, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo, el movimiento sindical mundial recuerda a las víctimas de los accidentes y las enfermedades producidas por el trabajo, y reclama la mejora de las condiciones que soportan las trabajadoras y los trabajadores.
CCOO y UGT reclaman al Gobierno de España:
- La retirada de aquellos elementos lesivos para los trabajadores del texto de proyecto de reforma de la Ley de Mutuas, en la línea del dictamen aprobado por el Pleno del Consejo Económico y Social.
- Una mejora en la normativa de enfermedades profesionales que, con el objetivo de reducir su subregistro, facilite los procesos de reconocimiento y actualice su listado de acuerdo a las últimas investigaciones científicas.
- La aprobación de la Estrategia Española de Seguridad y Salud en el Trabajo 2013-2020 incluyendo objetivos precisos de reducción de la siniestralidad, afloramiento de enfermedades producidas por el trabajo y de equivalencia de la protección independientemente del tipo de relación laboral.
- Mantenimiento de las inversiones públicas en materia de prevención de riesgos laborales.
Manifiesto de CCOO y UGT para el 28 de abril
CCOO y UGT llevan al Congreso sus propuestas para prevenir el cáncer laboral
FSC-CCOO de Galicia pide en el Parlamento gallego más seguridad vial
CCOO convoca marchas en Extremadura para "dignificar" a los bomberos forestales
Movilidad, tiempo libre y salud
Agentes forestales y medioambientales reclaman el ejercicio de sus competencias
La silicosis reconocida como enfermedad profesional a un trabajador fallecido
Todavía queda mucho por hacer en la prevención de riesgos laborales en la Seguridad Social
CCOO se moviliza en defensa del personal de extinción de incendios de Extremadura
Los funcionarios de la prisión Las Palmas II piden la destitución de la dirección
CCOO advierte "las actuales políticas tendrán efectos devastadores en salud laboral"
Lun | Mar | Mié | Jue | Vie | Sáb | Dom |
---|---|---|---|---|---|---|
1
|
2
|
3
| ||||
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|
29
|
30
|
utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.