Iniciatives populars

CCOO demana suprimir la imputació de costes judicials en els Contenciosos

 

El sindicat exposa el clar desequilibri existent en els processos judicials per a exigir responsabilitats a les administracions públiques, que dissuadeix a interposar plets pel risc econòmic.

Molts ciutadans i ciutadanes s'ho pensen abans d'interposar un plet contra l'Administració, ja que, a més de la despesa de professionals de l'advocacia i el procuradoratge, pot generar-li la imputació de les costes judicials, que en alguns casos pot arribar fins als dos mil euros. Així, una vegada més, les actuacions irregulars o arbitràries en el funcionament de l'Administració quedarien impunes.

El mateix succeeix al personal funcionari al servei de les administracions, quan es veuen obligats a pledejar contra una decisió unilateral de l'Administració en el seu paper d'ocupadora per la qual resulten clarament perjudicats en el seu salari o en les condicions en les quals presten els seus serveis. De la mateixa forma que també afecta als qui concorren en els processos selectius per a places d'ocupació pública si desitgen recórrer les decisions de les Comissions o Tribunals de selecció.

En aquest context, les actuacions de l'Administració que causen perjudici a la ciutadania o al personal al seu servei es queden impunes en molts casos, existint de facto un desequilibri clar en la possibilitat d'exigir responsabilitat enfront de l'actuació de l'Administració i la persona que veu perjudicats els seus drets davant aquesta actuació. Especialment perquè en l'ordre social o laboral no s'aplica aquesta imputació de costes judicials, per la qual cosa es genera una gravíssima discriminació entre personal funcionari i personal laboral.

Són aquestes circumstàncies les que han portat a l'Àrea Pública de CCOO a prendre la iniciativa, davant l'anunci d'un nou projecte per a aprovar o modificar la Llei que regula la jurisdicció contenciosa administrativa, per a exigir que es retiren les costes judicials per a aquest ordre jurisdiccional.

Informe dels Serveis Jurídics de CCOO justificant legalment la supressió de la imputació de costes judicials en l'ordre contenciós-administratiu
[clic ací per a descarregar - 7 pàgines PDF]

   https://1.bp.blogspot.com/-WAZ6ko0d2xs/YJT9pGzYuvI/AAAAAAAAI8k/ha5bZZVHPX4NjzymL9zMv17fXdF70KYmwCLcBGAsYHQ/s320/costasjudicialescontenciosos.jpg

 

CCOO pide suprimir la imputación de costas judiciales en los Contenciosos

El sindicato expone el claro desequilibrio existente en los procesos judiciales para exigir responsabilidades a las administraciones públicas, que disuade a interponer pleitos por el riesgo económico

 

Muchos ciudadanos y ciudadanas se lo piensan antes de interponer un pleito contra la Administración, ya que, además del gasto de profesionales de la abogacía y la procuraduría, puede generarle la imputación de las costas judiciales, que en algunos casos puede llegar hasta los dos mil euros. Así, una vez más, las actuaciones irregulares o arbitrarias en el funcionamiento de la Administración quedarían impunes.

Lo mismo sucede al personal funcionario al servicio de las administraciones, cuando se ven obligados a pleitear contra una decisión unilateral de la Administración en su papel de empleadora por la que resultan claramente perjudicados en su salario o en las condiciones en las que prestan sus servicios. De la misma forma que también afecta a quienes concurren en los procesos selectivos para plazas de empleo público si desean recurrir las decisiones de las Comisiones o Tribunales de selección.

En este contexto, las actuaciones de la Administración que causen perjuicio a la ciudadanía o al personal a su servicio se quedan impunes en muchos casos, existiendo de facto un desequilibrio claro en la posibilidad de exigir responsabilidad frente a la actuación de la Administración y la persona que ve perjudicados sus derechos ante dicha actuación. Especialmente porque en el orden social o laboral no se aplica esta imputación de costas judiciales, por lo que se genera una gravísima discriminación entre personal funcionario y personal laboral.

Son estas circunstancias las que han llevado al Área Pública de CCOO a tomar la iniciativa, ante el anuncio de un nuevo proyecto para aprobar o modificar la Ley que regula la jurisdicción contencioso-administrativa, para exigir que se retiren las costas judiciales para este orden jurisdiccional.

Informe de los Servicios Jurídicos de CCOO justificando legalmente la supresión de la imputación de costas judiciales en el orden contencioso-administrativo
[clic aquí para descargar - 7 páginas PDF]

.

Som universitat pública

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Habitatge digne i adequat

Iniciativa per una llei que garantisca el dret a un habitatge digne i adequat

CCOO presenta la “Iniciativa Sindical pel Dret a l'Habitatge” en la qual arrepleguem la proposta per a avançar en una legislació que faça efectiu el dret a l'habitatge contemplat en la Declaració Universal dels Drets Humans, així com en la nostra Constitució.

Aquesta proposta parteix de la profunda convicció de la necessitat de transitar cap a un model de país en el qual l'accés a un habitatge digne i assequible ha de ser garantit per les polítiques públiques, considerades així com una peça més del nostre sistema de benestar.

En aquests moments es troba en negociació la nova llei d'habitatge entre els partits que formen la coalició de govern del nostre país i, per tant, hem d'influir en el text legislatiu en negociació perquè siga el més avançat possible.

Recentment CCOO ha treballat en la redacció i l'impuls del manifest “Iniciativa per una llei que garantisca el dret a un habitatge digne i adequat” al costat de moltes altres organitzacions de la societat civil entre les quals es troben la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca o els moviments d'inquilins/as.

L'espai social creat per a promoure aquest manifest continua arreplegant adhesions d'organitzacions socials.

En aquest sentit, creiem que és del màxim interès continuar mostrant i demostrant el compromís del món del treball amb el Dret a un Habitatge.

Vaga assenyalar la importància que té aquesta qüestió per a la gran majoria de persones treballadores. Així doncs des de CCOO estem comptant amb la participació de Comitès d'Empresa, Juntes de Personal, etc. de tota Espanya que acorden signar l'adhesió al manifest.

Notícia en CCOO.

Informe CCOO. L'habitatge de lloguer a Espanya.

Manifest. Per una Llei que garantisca el dret a un habitatge digne i adequat.

Informe. Iniciativa Sindical pel dret a l'habitatge.

Vídeo. Roda de premsa presentació informe sobre l'habitatge de lloguer.

   https://blogs.es.amnesty.org/files/uploads/sites/4/2017/10/DerechoVivienda.jpg

.

Vivienda digna y adecuada

Iniciativa por una ley que garantice el derecho a una vivienda digna y adecuada

CCOO presenta la “Iniciativa Sindical por el Derecho a la Vivienda” en la que recogemos la propuesta para avanzar en una legislación que haga efectivo el derecho a la vivienda contemplado en la Declaración Universal de los Derechos Humanos, así como en nuestra Constitución.

Esta propuesta parte de la profunda convicción de la necesidad de transitar hacia un modelo de país en el que el acceso a una vivienda digna y asequible debe ser garantizado por las políticas públicas, consideradas así como una pieza más de nuestro sistema de bienestar.

En estos momentos se encuentra en negociación la nueva ley de vivienda entre los partidos que forman la coalición de gobierno de nuestro país y, por tanto, tenemos que influir en el texto legislativo en negociación para que sea lo más avanzado posible.

Recientemente CCOO ha trabajado en la redacción y el impulso del manifiesto “Iniciativa por una ley que garantice el derecho a una vivienda digna y adecuada” junto a otras muchas organizaciones de la sociedad civil entre las que se encuentran la Plataforma de Afectados por la Hipoteca o los movimientos de inquilinos/as.

El espacio social creado para promover este manifiesto continúa recogiendo adhesiones de organizaciones sociales.

En este sentido, creemos que es del máximo interés continuar mostrando y demostrando el compromiso del mundo del trabajo con el Derecho a una Vivienda.

Huelga señalar la importancia que tiene esta cuestión para la gran mayoría de personas trabajadoras. Así pues desde CCOO estamos contando con la participación de Comités de Empresa, Juntas de Personal, etc. de toda España que acuerden firmar la adhesión al manifiesto.

Noticia en CCOO.

Informe CCOO. La vivienda de alquiler en España.

Manifiesto. Por una Ley que garantice el derecho a una vivienda digna y adecuada.

Informe. Iniciativa Sindical por el derecho a la vivienda.

Video. Rueda de prensa presentación informe sobre la vivienda de alquiler.

   https://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2020/10/20/3500_millones/1603224788_016715_1603269558_noticia_normal.jpg

Som universitat pública

Els drets es conquisten i es defensen

.

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.