Idiomes - Llengües

Drets lingüístics

CCOO PV considera un retrocés en els drets lingüístics les recents sentències del Tribunal Suprem

 

Des del sindicat donem suport a la reivindicació de la Federació Llull de millorar i prioritzar el valencià com a llengua de l’Administració valenciana i entre els territoris de llengua comuna.

https://www.pv.ccoo.es/03bcfcaff53009fc068ec51e82ea6cee000053.jpg

Considerem negatives les dues sentències del Tribunal Suprem (TS) respecte dels recursos contra el Decret 61/2017, de 12 de maig, d’Usos Institucionals i Administratius de les Llengües Oficials en l’Administració de la Generalitat, aprovat pel Consell de la Generalitat valenciana l’any 2017, fetes públiques ahir, tal i com han fet les entitats de la Federació Llull - Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Òmnium Cultural (OC) i Obra Cultural Balear (OCB).

Aquest Decret té la voluntat de desplegar la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià en l’àmbit de l’ús institucional, per avançar en la igualtat lingüística i acabar amb la discriminació històrica patida per la llengua pròpia del poble valencià. El Govern valencià simplement garantia el dret de tota la ciutadania a l’ús de la llengua pròpia en la seua relació amb l’Administració.

Però contra la norma aprovada pel Govern valencià amb el suport de la majoria de les Corts Valencianes i de totes les entitats i organitzacions que treballem per la dignificació de la nostra llengua, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va dictar 4 sentències contra el Decret 61/2017, en les quals l’anul·lava en gran part. Ara, el TS ha fet públiques dues sentències (núm. 634/2020 i 704/2020) en què confirma les dues sentències del TSJ valencià.

El TS afirma que l’objecte del recurs de cassació només era l’incís de l’art. 12.3 del Decret 61/2017, que preveia que s’usaria la llengua pròpia quan “es tracte de comunitats autònomes pertanyents al mateix àmbit lingüístic que el valencià, i en aquest cas només es redactaran en aquesta llengua. Es redactaran també en castellà quan ho sol·licite la persona interessada”.

Per tant, es tracta de dilucidar si les administracions valenciana, catalana i balear poden comunicar-se en la llengua pròpia i comuna, la llengua catalana. I les conclusions a què arriba el TS és que no: que el Decret de la Generalitat Valenciana vulnera l’article 15.3 de la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP).

A la pràctica, el pronunciament és molt greu, d’una banda, perquè a la pràctica nega al valencià el caràcter de llengua pròpia del poble valencià, la subordina de fet al castellà, i obvia que aquest gaudeix d’una situació de privilegi heretada de segles.

I d’una altra banda, perquè malgrat que el Decret senzillament recull un fet que ja permet la norma estatal (la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques preveu, en l’organització de l’Administració pública, que si els documents han de tenir efecte en una altra comunitat autònoma que té la mateixa llengua, no cal traduir-los al castellà), a l’empara d’un defecte de tècnica jurídica anul·la la norma autonòmica. De fet, el Tribunal Suprem es desdiu respecte a una sèrie de sentències anteriors en què reconeixia la unitat de la llengua i l’equivalència de les denominacions oficials de català i valencià.

Amb les sentències del TSJ i del TS es constata que es necessari avançar en un nou marc normatiu que done la cobertura legal que avui no hi ha per a posar fi a la discriminació de les persones valencianoparlants i per a assegurar l’ús normal de la llengua pròpia i la cooperació amb la resta de la comunitat lingüística catalana.

.

Aquest virus el parem units

 

 

 

.

Els drets es conquisten i es defensen

.

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació.

https://ccoo.upv.es/images/stories/anagramas/CCOO_PV_logo.jpg

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 Manifestació commemorativa del 25A

 

CCOO PV participa en la manifestació commemorativa del 25A

El dissabte dia 13 d’abril, a les 18 hores, des de la plaça Sant Agustí de València, Acció Cultural del País Valencià ha convocat la manifestació de commemoració de la Diada del 25 d’Abril amb el lema ‘Perquè no torne el passat. Continuem avançant’.


  http://www.pv.ccoo.es/1590a0d777ed97bddcb302373180d4a0000053.jpg
El sindicat donarà suport a aquesta convocatòria de commemoració identitària i reivindicació de progrés, en lluita contra la corrupció, l’autoritarisme i la marginació o persecució de la llengua i la cultura, que ha de ser un crit ciutadà pel futur del poble valencià.

El lema de la manifestació recorda que encara hi ha molt per fer i cal mantindre l’esforç per consolidar el que s’ha avançat i per revertir tants anys de polítiques profundament antivalencianes.

Els objectius de la mobilització inclouen un finançament just, recuperar TV3 i la reciprocitat amb IB3, la competència lingüística per a l’accés a la funció pública, una Llei d’igualtat lingüística, una Conselleria de Cultura, entrar en l’Institut Ramon Llull...

Tot això només serà possible amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada, que sàpiga respondre a les minories extremistes amb serenitat i, alhora, que faça un nou pas endavant vers una democràcia plena i madura.

CCOO PV crida a la seua afiliació a mobilitzar-se el dissabte 13 d’abril en la manifestació de commemoració de la Diada del 25 d’Abril i visibilitzar el desig majoritari de canvi en favor de les persones, la cultura i el país.


 


   Som universitat pública

 

 


Serveis per a l'afiliació de CCOO
Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez            79029
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Tot a punt per als cursos de valencià mitjà (2015)

La matrícula quedarà oberta el 21 de setembre 2015 per al curs presencial. Pel que fa a la formació a distància, ja està obert el termini d'inscripció fins al dia d'inici del curs, el 15 de setembre 2015.

CCOO PV organitza cursos de valencià mitjà per a la preparació de les proves de novembre de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. Les persones interessades poden escollir entre dues modalitats formatives: classes presencials o a distància.

La durada del curs intensiu presencial serà de 30 hores repartides en cinc setmanes.

L'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de CCOO PV organitza cursos de valencià per a persones interessades a aprendre la llengua o que necessiten preparar la prova de novembre de la JQCV. Els cursos pretenen aprofundir en els continguts pel que fa a la comprensió i expressió orals i escrites, i abastarà aspectes diferents d'ortografia, lèxic i gramàtica.

 

Curs mitjà presencial 

La durada del curs intensiu presencial serà de 30 hores repartides en cinc setmanes, des del dia 7 d'octubre 2015 fins a l'11 de novembre 2015 amb l'horari següent: dilluns i dimecres, de 16.00 h a 19.00 h.
 
La matrícula quedarà oberta el 21 de setembre 2015, fins a esgotar places. Caldrà aportar-hi una fotocòpia del DNI i el pagament es farà en efectiu. Els preus del curs per a l'afiliació de CCOO PV són de 50 € i les persones no afiliades abonaran 85 €. Per més informació, podeu fer servir el correu habitual   Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.   i també ara   Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
 
A partir de setembre tindreu a l’abast la informació completa.

 


Curs mitjà en línia (teleformació)
 
Aquesta modalitat formativa, mitjançant internet i la plataforma de Forem PV amb qui l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià organitza conjuntament el curs, tindrà una durada de 10 setmanes, a partir del dia 15 de setembre 2015. Ja està obert el termini d’inscripció fins al dia d’inici del curs.

Els continguts, exercicis, lectures i dictats estaran supervisats per la professora amb qui es mantindran també tutories per resoldre dubtes i fer consultes.
 
Trobareu tota la informació de 2015 en aquest enllaç:

http://www.forempv.ccoo.es/index.asp?ra_id=7&no_id=360Preinscripció

*Recordem que no hi ha segon període de matrícula dels exàmens de la JQCV.
Així, només podran presentar-s’hi les persones prèviament matriculades en 2015.


Serveis per a l'afiliació de CCOO

Serveis per a l'afiliació de CCOO


 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.