1º de Maig, Vagues i Mesures col·lectives

Companyes i companys:

Després de dos anys pandèmics, tornem als carrers el PRIMER DE MAIG amb ganes de reivindicació i també de festa obrera.

El horari de les manifestacions i llocs de reunió al País Valencià és el següent:

Alacant 11:00 h IES Jorge Juan
   Alcoi 11:00 h Albereda
     Castelló 10:30 h pl. Les Aules
       Elx 11:00 h pl. Barcelona
         Elda 11:30 h av. Felip V
           València 11:00 h Sant Agustí

Manifiesto


Manifest

   2022 05 01 Primero de Mayo 2022 cartel 03

Augmentar salaris, contindre preus i acabar amb la desigualtat

CCOO PV crida a celebrar de nou al carrer el Dia Internacional del Treball, una convocatòria reivindicativa i solidària, en la qual el sindicat reclama un nou ordre mundial més just, que situe les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics d'uns pocs. Plantejar la devaluació salarial com a eixida a la crisi no sols és inadmissible, sinó contraproduent.

En l'àmbit internacional, el sindicalisme confederal i de classe se solidaritza amb el poble ucraïnés, condemna la guerra injustificada iniciada per Rússia amb la invasió d'Ucraïna.

Igualment, rebutja el gir històric dut a terme pel Govern d'Espanya respecte al Sàhara Occidental, que s’allunya de la resolució 690 de l'ONU de 29 d'abril de 1991 i expressa el seu suport al poble sahrauí i a la seua causa.

 

L'ocupació com a objectiu principal

La modificació dels elements nuclears de la reforma laboral de 2012 és un dels elements més importants del diàleg social actual. Suposa el reforçament de la negociació col·lectiva, recupera la ultraactivitat dels convenis, la prevalença aplicativa del sectorial davant del conveni d'empresa i garanteix el conveni d'aplicació en les contractes i subcontractes. Estableix canvis molt importants en el model laboral, i aposta pel manteniment i l'estabilitat en l'ocupació, davant del model d'inestabilitat anterior i a l'ajust del mercat de treball centrat en els acomiadaments i en l'abús de la contractació temporal.

Aquestes reformes contribuiran a superar la inestabilitat i a aprofundir els mecanismes d'ajust intern en les empreses, la qual cosa ja està millorant la qualitat de l'ocupació i el creixement del contracte indefinit. El sindicat continuarà reclamant millor protecció de l'ocupació amb una revisió de les causes i els costos de l'acomiadament per a prioritzar el recurs als mecanismes d'ajust intern, com recull l'acord aconseguit en el si del diàleg social.

 

Contindre els preus

L'acceleració de la inflació lligada a l’augment de l'energia i dels productes d'alimentació, i la moderació de l’increment dels salaris pactats, evidencia que la negociació col·lectiva no ha contribuït a l’augment de la inflació, que correspon a l’increment de preus empresarials per recompondre els seus marges de beneficis.

La pressió inflacionista de l'energia juntament amb els efectes de la guerra d'Ucraïna s'estén a béns i serveis fonamentals, la qual cosa perjudica en major manera les llars amb ingressos menors. Urgeix frenar l’augment dels preus que empobreix la classe treballadora.

Aquest Primer de Maig CCOO reclama mesures centrades a compensar els sectors vulnerables de la població; actuar sobre les causes de l’augment dels preus energètics i aconseguir un repartiment equilibrat de l'ajust entre totes les rendes, incloent-hi els beneficis empresarials i les rendes del lloguer immobiliari. A mitjà i llarg termini, avanços en l'eficiència i autosuficiència energètica, mitjançant una aposta clara per les renovables que pot convertir el nostre país en el motor del canvi energètic a Europa.

 

Augmentar els salaris

El sindicat considera imprescindible garantir el poder adquisitiu de les llars, especialment d'aquelles amb menys recursos, d'ací la importància dels augments de l’SMI i de les pensions referenciades a l'increment del cost de la vida, en un moment en el qual elements bàsics de la cistella de la compra com l'electricitat, els carburants o els aliments registren augments forts de preus, que empitjoren les condicions de vida de la població.

CCOO ha intentat negociar el V Acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva, i no desistirà d'aconseguir-ho, amb fórmules salarials que garantisquen el manteniment del poder de compra. Fórmules de revisió que no difereixen del que la mateixa patronal reclama per a si mateixa en els contractes de concessió administrativa.

Per tot això, és fonamental incloure en els convenis col·lectius les clàusules de revisió salarial, que permeten protegir els sous davant increments desmesurats dels preus. Perquè la desigualtat també frena el creixement econòmic, aquest sindicat no pot consentir que es pretenga eixir d'aquesta crisi, a costa de devaluar els salaris, de generar més pobresa laboral i major desigualtat social.

 

Som treballadors
    Som treballadores
       Som universitat

 

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

CCOO PV apoya las acciones por el Día Mundial del Clima convocadas por Fridays For Future el 25/03/2022.

18:00h IES Jorge Juan de Alicante

18:00h Plaza Virgen de Valencia

19:00h pl. Ayuntamiento Vinaros

CCOO PV. Defendemos unos instrumentos que protejan a las personas trabajadoras en la transición ecológica justa, que proporcione un cambio de modelo de producción y de consumo acorde con la situación de emergencia climática.

 

   https://www.pv.ccoo.es/753daff934d44ce8e5303ebde7347f6b000053.jpg 

Cartell convocatòries 25M

En la semana de acción climática y de la reivindicación por el reconocimiento del Ecocidio como delito internacional, CCOO PV se suma a las concentraciones y manifestaciones convocadas por Fridays for Future para defender una ley valenciana de cambio climático y transición ecológica más ambiciosa con los objetivos de reducción de emisiones y la protección de las personas trabajadoras.

La ley, pendiente de su entrada en les Corts Valencianes, nace con unos objetivos y unos periodos de transición que no dan respuesta a la situación actual, por lo que desde CCOO PV se insta a que en la tramitación parlamentaria, se enriquezca la ley en los contenidos y plazos acordes a adaptar el modelo productivo a la situación climática.

Es imprescindible proporcionar unas garantías medioambientales y paisajísticas en la implantación de energías renovables, priorizando el autoconsumo, las comunidades energéticas locales, y poniendo límites a la avalancha de proyectos, en muchos casos con grandes fondos de inversión detrás, que no utilicen la etiqueta verde para seguir especulando. “Bajo el paraguas de la situación económica y de la carestía de la vida, existen multitud de proyectos calificados como “verdes” que no pasarían ningún tamiz desde la visión ecológica y ambiental”.

El sindicato considera que los objetivos del acuerdo de París no son negociables, ni en cuantía ni en plazo. Para ello, el desarrollo del proceso de transición ha de ser acorde a los parámetros de transición justa, que nadie, y ningún territorio, queden atrás. Por todo ello, CCOO PV hace un llamamiento a participar en las concentraciones y manifestaciones a favor de una ley ambiciosa que anteponga la vida frente al capital.

Viernes 25 de marzo de 2022.

 

18:00h IES Jorge Juan de Alicante

18:00h Plaza Virgen de Valencia

19:00h pl. Ayuntamiento Vinaros

 

 

Som treballadors
   Som treballadores
     Som universitat

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

CCOO PV eixirà al carrer amb altres organitzacions per exigir la contenció dels preus de l’energia

Organitzacions sindicals i socials convoquen una jornada de reivindicació a tot l’Estat per reclamar la contenció dels preus de l’energia, la protecció de l’ocupació i que es frene el deteriorament de les condicions de vida.
El Govern i la UE tenen l'obligació de desplegar totes les iniciatives necessàries per a posar fi a aquesta escalada, atallar comportaments especulatius i protegir la ciutadania.


    https://www.pv.ccoo.es/a19c30bbfadf1df62265ca1b8025fdf2000053.jpg

 

Gaceta Sindical


Manifest

Manifiesto

La societat viu amb preocupació l'escalada desbocada dels preus que des de fa mesos patim al nostre país. El mes de febrer passat la inflació va arribar a una nova xifra històrica i se situà en el 7,6 %, el seu nivell més alt des de 1986. La tensió dels preus de l'electricitat, del gas, dels carburants i d’altres matèries primeres s'està traslladant al preu de la resta de béns i serveis, que ja augmenten de manera generalitzada. Les perspectives no són bones. Toca actuar amb celeritat.

CCOO PV fa una crida a la ciutadania valenciana per mobilitzar-se el dia 23 de març.
El sindicat, juntament amb UGT PV, Uatae, UPTA, FACUA i Ceav, ha convocat concentracions reivindicatives a Castelló, Alacant, València i Elx. Aquesta convocatòria es combinarà amb concentracions en els centres de treball a les 12.00 hores.

Protecció social i suport als sectors

El deteriorament de les condicions de vida de famílies i persones treballadores i consumidores, del teixit productiu, és molt palpable. La població més vulnerable, la que no arriba a fi de mes o ho fa amb dificultats, és qui ho pateix de manera més cruel.

CCOO PV i les organitzacions convocants demanen a les autoritats públiques un canvi en el sistema de fixació del preu de l'electricitat, per controlar alces desmesurades, i que es pose fi als beneficis abusius de les empreses elèctriques i d'hidrocarburs. Reclamem protecció per a la ciutadania i les famílies, i suport als sectors productius que més energia consumeixen.

Exigim que s’active el mecanisme RED per a evitar acomiadaments, així com, si arriba el cas, mecanismes similars per a les persones autònomes. A més, demanem un control dels preus dels lloguers per evitar que es revaloren amb l'IPC, perquè tindre un habitatge on poder viure és una necessitat, no un luxe.

Adhesions

Les entitats que vulguen adherir-se a aquesta mobilització, poden enviar un correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.   o  a   Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Som treballadors
    Som treballadores
       Som universitat

.

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Atur acadèmic el 18 de novembre

Universitaris es mobilitzaran el 18 de novembre en tota Espanya contra la Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU) i la Llei de convivència universitària (LCU).

     https://imagenes.elpais.com/resizer/Kiqsy1O16t3mhtv7PAKHLleKyOI=/1960x0/arc-anglerfish-eu-central-1-prod-prisa.s3.amazonaws.com/public/7H6VGUFJMHGZZCY3AMN32RYERA.jpg

Manifest CREUP

Manifest DA-UPV

La Coordinadora de Representants d'Estudiants de les Universitats Públiques (CREUP), al costat d'Estudiants en Moviment i Front d'Estudiants, han anunciat mobilitzacions en diferents ciutats espanyoles per al pròxim 18 de novembre per a protestar contra el projecte de Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU, també denominada 'Llei Castells'), i contra el projecte de Llei de Convivència Universitària (LCU).

Els estudiants universitaris denuncien que la Llei de Convivència Universitària (LCU) deixarà de protegir-los davant els processos sancionadors, passant de fomentar la mediació a un model merament punitiu.
Els alumnes i alumnes es mobilitzaran per a demanar que la mediació siga irrenunciable en la resolució de conflictes a l'aula.

Així mateix, des de CREUP han denunciat que la Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU) no avanç respecte a la LOU de 2001 en matèria estudiantil, abandonant les polítiques de foment de la participació i garantia dels drets del col·lectiu. Al seu torn, tampoc avançarà en matèria de preus públics, beques o democratització universitària, quedant ancorada en la reforma de principis de segle.
Consideren que la norma orgànica que regula el sistema universitari "no és cap avanç democràtic".
https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/f7e8e68b-78c4-4b12-aa96-1ac785fe6c5a_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg

Els estudiants convoquen una vaga en instituts i universitat el 18 de novembre

.

Paro académico el 18 de noviembre

Universitarios se movilizarán el 18 de noviembre en toda España contra la Ley Orgánica del Sistema Universitario (LOSU) y la Ley de convivencia universitaria (LCU).

 

            Manifiesto CREUP

                      Manifiesto DA-UPV

 

La Coordinadora de Representantes de Estudiantes de las Universidades Públicas (CREUP), junto a Estudiantes en Movimiento y Frente de Estudiantes, han anunciado movilizaciones en distintas ciudades españolas para el próximo 18 de noviembre para protestar contra el proyecto de Ley Orgánica del Sistema Universitario (LOSU, también denominada 'Ley Castells'), y contra el proyecto de Ley de Convivencia Universitaria (LCU).

Los estudiantes universitarios denuncian que la Ley de Convivencia Universitaria (LCU) dejará de protegerlos ante los procesos sancionadores, pasando de fomentar la mediación a un modelo meramente punitivo.
Los alumnos y alumnas se movilizarán para pedir que la mediación sea irrenunciable en la resolución de conflictos en el aula.

Asimismo, desde CREUP han denunciado que la Ley Orgánica del Sistema Universitario (LOSU) no avance con respecto a la LOU de 2001 en materia estudiantil, abandonando las políticas de fomento de la participación y garantía de los derechos del colectivo. A su vez, tampoco avanzará en materia de precios públicos, becas o democratización universitaria, quedando anclada en la reforma de principios de siglo.
Consideran que la norma orgánica que regula el sistema universitario "no es ningún avance democrático".

 

 

Som universitat pública

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Concentración el miércoles 10 de noviembre de 2021, a las 11:00 horas.


Delegación del Gobierno en Valencia.

 

CCOO anuncia movilizaciones para exigir la mejora de los servicios públicos y la recuperación de los derechos de empleadas y empleados del sector


El próximo 10 de noviembre delegadas y delegados de CCOO, primer sindicato de las Administraciones Públicas, se manifestarán con la finalidad de presionar al Gobierno central para recuperar la senda de la negociación y el cumplimiento de los acuerdos para la mejora del empleo público.

   https://fsc.ccoo.es/5c89522961ef4667ff06c89626ed9e1a000050.jpg

La Confederación Sindical de CCOO movilizará a sus delegados y delegadas sindicales del conjunto del Área Pública el próximo miércoles 10 de noviembre de 2021, para exigir un aumento del gasto público en los servicios que garantizan los derechos de la ciudadanía, así como para lograr la recuperación de los derechos arrebatados a los más de tres millones de empleadas y empleados públicos.

Esta movilización consistirá en concentraciones a las 11:00 horas ante las sedes de las subdelegaciones del Gobierno de la inmensa mayoría de provincias de España, y ante la sede del Ministerio de Hacienda y Función Pública en el caso de Madrid.

Respecto a los servicios públicos, España debe recuperar el gasto social anterior a la crisis económica para acercarse a los países de su entorno y, sobre todo, garantizar los derechos de la ciudadanía que la austeridad extrema empeoró, con copagos o dificultades de acceso a los servicios públicos, entre otros. En la misma medida, hay que mejorar sus condiciones laborales.

Desde CCOO recriminamos al Gobierno el incumplimiento de los compromisos adquiridos con el sindicato. Se debe resolver el resto de las materias que aún están pendientes del II Acuerdo para la mejora del empleo público de 2018, y más recientemente en el Acuerdo de 5 de julio de 2021, que incluye la negociación de un III Acuerdo bianual para continuar en la mejora del empleo público y de las condiciones de trabajo y salariales. Así, hay que garantizar:

o Salarios: es necesario recuperar el poder adquisitivo perdido por las empleadas y empleados públicos durante la crisis. Se perdieron entre 11 y 18 puntos de capacidad de compra, y solo se han recuperado 4 hasta ahora. El Gobierno impuso, sin negociación, una subida salarial del 0,9% en 2021 y ahora, en el Proyecto de Ley de PGE de 2022, del 2%, medidas que no avalamos porque se alejan de los objetivos marcados de recuperación del poder adquisitivo. También hay que recuperar e incrementar los fondos adicionales como parte de las propias retribuciones.

o Empleo: debemos recuperar el empleo público perdido y acometer el necesario rejuvenecimiento de unas plantillas, en la actualidad con un alto porcentaje en edad próxima a la jubilación. En caso contrario, se pone en cuestión la continuidad de los servicios públicos con eficacia, calidad y universalidad de la prestación.

o Estabilización del empleo: mediante procesos con las máximas garantías jurídicas, para conseguir los objetivos de dar estabilidad a las plantillas y acabar con la lacra que supone la temporalidad. Es necesario eliminar cualquier limitación en la tasa de reposición para hacer realmente efectiva y duradera la reducción de la temporalidad a menos del 8% de las plantillas en todos los sectores públicos, incluyendo la totalidad del sector público empresarial, así como los centros de investigación, no solo en puestos estructurales, sino en todos aquellos que deben ser considerados como tales, y que, en su mayoría, están cubiertos de manera alegal, ilegal o en fraude de ley, a través de figuras como programas, obras y servicios, etc.

o Hay que impulsar la negociación de un Acuerdo Marco para la Administración Local respetando el derecho a la negociación colectiva en cada ámbito. Es urgente la derogación de la Ley 27/2013 de racionalización y sostenibilidad de la administración local.

o Recuperar y extender la jornada de 35 horas, con las adaptaciones oportunas en los diferentes sectores para hacerla realmente efectiva, desvinculándose de los objetivos de déficit, algo aún pendiente en muchas administraciones públicas y sector público empresarial.

o Aprobar los planes de igualdad y de medidas de corresponsabilidad y conciliación, además de los protocolos de acoso sexual y por razón de sexo.

o Incrementar sustancialmente los haberes reguladores de los grupos del A2 al E, para evitar que se siga deteriorando la calidad de las pensiones de clases pasivas.

o Resulta necesario y urgente acometer el resto de desarrollo del Estatuto Básico del Empleado Público, pendiente desde su publicación en 2007, tanto en lo relativo a la garantía de cumplimiento de los acuerdos, como a la mejora para el acceso al empleo público, la obligatoriedad de resolver las ofertas de empleo público (OEP), la agilización de los procesos selectivos, con convocatorias con carácter anual que contemplen especialmente las plazas vacantes ocupadas por personal temporal, la provisión y promoción interna, la carrera profesional, la evaluación del desempeño, cualificación y clasificación profesional, la culminación de la disposición transitoria tercera, la movilidad interadministrativa y la regulación del teletrabajo, etc.

o Servicio Exterior: recuperación del poder adquisitivo y exigencia de pleno derecho a la negociación colectiva. No se puede permitir por más tiempo que el personal lleve 12 años sin actualización salarial, así como facilitar el desarrollo democrático del proceso de elecciones sindicales en estos momentos puestos en marcha.

o Actualización de las indemnizaciones de residencias para Illes Balears, Canarias, Ceuta y Melilla.

o Constitución de la Mesa de Diálogo para el sector público empresarial.

.

Els drets es conquisten i es defensen

.

Serveis per a l'afiliació de CCOO

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.