COMUNICAT     EL FIL ROIG DEL MOVIMENT ESTUDIANTIL

El dia 26 d’abril a les 12 h., l’estudiantat d’ahir i d’avui presentarà les seues experiències de lluita, organització, també de repressió, i més, a l’Àgora Prometheus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez, 28, 46010 València) en un acte que barrejarà el relat experiencial amb música d’autor.  

Aquest acte ha sigut promogut des de la Plataforma de suport de la Querella Argentina, l'única causa judicial oberta fins al moment que investiga els crims de la dictadura franquista. La Plataforma està formada per entitats socials i memorialistes, també per persones víctimes de la repressió, que tenen tots plegats com a objecte promoure la lluita contra la impunitat i recolzen les iniciatives que, a l'empara de la justícia universal, persegueixen condemnar els crims franquistes, i rescatar per a la memòria democràtica la rellevància que en la Universitat va tindre la lluita contra la dictadura i per les llibertats.

Aquestes lluitadores de la justícia i l’antifranquisme han volgut donar visibilitat a la continuació de la lluita que representen els actuals sindicats estudiantils. Perquè aquella època de terror contra la que van lluitar ha donat impuls i ferramentes a les lluites estudiantils actuals. El seu exemple és la millor mostra de que tot és possible i de que absolutament tot es pot canviar des de la lluita, l’organització i la unitat.  

La música que ens acompanyarà és bona mostra de que la cultura és altra ferramenta fonamental en la lluita, comptarem amb les actuacions musicals de Pau Alabajos i Lucho Roa. A més a més, cal destacar la repressió que han sofert les artistes contrahegemòniques, així que aquest és el millor moment per expressar-nos juntes.  

Per últim, també contarem amb la presència de l’Aula de Memòria Històrica de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i de l’Assemblea de Representants del Centre. Açò és ben important perquè mostra la voluntat de la institució acadèmica per posar en valor i treballar la memòria històrica en vies de aconseguir una Universitat més democràtica i justa amb l’alumnat represaliat ahir i avui.  

Sense més, convidem a estudiants, treballadores i gent jove en general a gaudir d’aquest matí de lluita carregada de passat, de present i sobretot de futur.  

 2017 04 26 el fil roig del moviment estudiantil 02

Bloc d’estudiants Agermanats, Unides-Assemblea feminista estudiantil, Front Estudiantil Unificat, A Contracorrent, Assemblea de Representants.
Plataforma de suport a la Querella Argentina/Acció Ciutadana contra la impunitat franquista
Col.labore Comissions Obreres

 

 

 

 

 

Amb tu, construïm el futur


Serveis per a l'afiliació de CCOO

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.