Companyes i companys:

Després de dos anys pandèmics, tornem als carrers el PRIMER DE MAIG amb ganes de reivindicació i també de festa obrera.

El horari de les manifestacions i llocs de reunió al País Valencià és el següent:

Alacant 11:00 h IES Jorge Juan
   Alcoi 11:00 h Albereda
     Castelló 10:30 h pl. Les Aules
       Elx 11:00 h pl. Barcelona
         Elda 11:30 h av. Felip V
           València 11:00 h Sant Agustí

Manifiesto


Manifest

   2022 05 01 Primero de Mayo 2022 cartel 03

Augmentar salaris, contindre preus i acabar amb la desigualtat

CCOO PV crida a celebrar de nou al carrer el Dia Internacional del Treball, una convocatòria reivindicativa i solidària, en la qual el sindicat reclama un nou ordre mundial més just, que situe les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics d'uns pocs. Plantejar la devaluació salarial com a eixida a la crisi no sols és inadmissible, sinó contraproduent.

En l'àmbit internacional, el sindicalisme confederal i de classe se solidaritza amb el poble ucraïnés, condemna la guerra injustificada iniciada per Rússia amb la invasió d'Ucraïna.

Igualment, rebutja el gir històric dut a terme pel Govern d'Espanya respecte al Sàhara Occidental, que s’allunya de la resolució 690 de l'ONU de 29 d'abril de 1991 i expressa el seu suport al poble sahrauí i a la seua causa.

 

L'ocupació com a objectiu principal

La modificació dels elements nuclears de la reforma laboral de 2012 és un dels elements més importants del diàleg social actual. Suposa el reforçament de la negociació col·lectiva, recupera la ultraactivitat dels convenis, la prevalença aplicativa del sectorial davant del conveni d'empresa i garanteix el conveni d'aplicació en les contractes i subcontractes. Estableix canvis molt importants en el model laboral, i aposta pel manteniment i l'estabilitat en l'ocupació, davant del model d'inestabilitat anterior i a l'ajust del mercat de treball centrat en els acomiadaments i en l'abús de la contractació temporal.

Aquestes reformes contribuiran a superar la inestabilitat i a aprofundir els mecanismes d'ajust intern en les empreses, la qual cosa ja està millorant la qualitat de l'ocupació i el creixement del contracte indefinit. El sindicat continuarà reclamant millor protecció de l'ocupació amb una revisió de les causes i els costos de l'acomiadament per a prioritzar el recurs als mecanismes d'ajust intern, com recull l'acord aconseguit en el si del diàleg social.

 

Contindre els preus

L'acceleració de la inflació lligada a l’augment de l'energia i dels productes d'alimentació, i la moderació de l’increment dels salaris pactats, evidencia que la negociació col·lectiva no ha contribuït a l’augment de la inflació, que correspon a l’increment de preus empresarials per recompondre els seus marges de beneficis.

La pressió inflacionista de l'energia juntament amb els efectes de la guerra d'Ucraïna s'estén a béns i serveis fonamentals, la qual cosa perjudica en major manera les llars amb ingressos menors. Urgeix frenar l’augment dels preus que empobreix la classe treballadora.

Aquest Primer de Maig CCOO reclama mesures centrades a compensar els sectors vulnerables de la població; actuar sobre les causes de l’augment dels preus energètics i aconseguir un repartiment equilibrat de l'ajust entre totes les rendes, incloent-hi els beneficis empresarials i les rendes del lloguer immobiliari. A mitjà i llarg termini, avanços en l'eficiència i autosuficiència energètica, mitjançant una aposta clara per les renovables que pot convertir el nostre país en el motor del canvi energètic a Europa.

 

Augmentar els salaris

El sindicat considera imprescindible garantir el poder adquisitiu de les llars, especialment d'aquelles amb menys recursos, d'ací la importància dels augments de l’SMI i de les pensions referenciades a l'increment del cost de la vida, en un moment en el qual elements bàsics de la cistella de la compra com l'electricitat, els carburants o els aliments registren augments forts de preus, que empitjoren les condicions de vida de la població.

CCOO ha intentat negociar el V Acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva, i no desistirà d'aconseguir-ho, amb fórmules salarials que garantisquen el manteniment del poder de compra. Fórmules de revisió que no difereixen del que la mateixa patronal reclama per a si mateixa en els contractes de concessió administrativa.

Per tot això, és fonamental incloure en els convenis col·lectius les clàusules de revisió salarial, que permeten protegir els sous davant increments desmesurats dels preus. Perquè la desigualtat també frena el creixement econòmic, aquest sindicat no pot consentir que es pretenga eixir d'aquesta crisi, a costa de devaluar els salaris, de generar més pobresa laboral i major desigualtat social.

 

Som treballadors
    Som treballadores
       Som universitat

 

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.