Aprenents, Becaris i Treball precari
Una guia sobre pràctiques en l'empresa

 

   
CCOO ha editat una guia sobre pràctiques en l'empresa titulada ‘Aprenents, becaris i treball precari’ que pretén ser “una útil eina que permetrà a la representació sindical, així com a qualsevol persona interessada, identificar les pràctiques que es realitzen en el seu centre de treball i diferenciar-les d'aquelles activitats que han de cobrir-se mitjançant contracte laboral”.

La Guia sobre pràctiques en l'empresa "Aprenents, becaris i treball precari" està destinada a informar als joves en pràctiques dels seus drets i facilitar als delegats i delegades sindicals de CCOO una eina per a evitar els abusos que pateixen els joves en les empreses i administracions públiques.

Guía sobre pràctiques en l'empresa

Gaceta sindical

La Guia té dos grans blocs:

*** Pràctiques no laborals, en les quals no hi ha contracte ni salari encara que pot haver-hi, en algun cas, beques o ajudes.
*** Pràctiques laborals, que es realitzen amb un contracte de treball baix determinades condicions i en les quals el salari és generalment inferior al que s'obtindria amb un contracte laboral “normal”.

A més, arreplega una altra informació com:

* Els avantatges econòmics que obtenen les empreses.
* La documentació necessària per a realitzar la pràctica.
* Els drets de la representació sindical.
* Què és la formació dual?
* etc.

CCOO també vol amb aquesta guia informar als joves i treballadors en general sobre qualsevol dubte relacionat amb aquest tema.

Información relacionada y descarga de la guía

    Descarga de la guía en formato pdf (web de CCOO)

    Gaceta sindical CCOO revista marzo 2015 (pdf)

    Rueda de prensa de presentación de la Guía (video)

Guía

Los necesitamos

  


    

 


 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.