Contra la cesió de sól públic per a la construcció d'una Universitat privada en el barri del Cabanyal

No acceptem que és cedisquen recursos públics per a l'ús exclusiu de la iniciativa privada.

   Defensem la Universitat Publica 2
Mesures com la cessió de sòl públic per als propers 75 anys per a construir Universitats privades o centres privats (com eren els CIS -Centres d’Iniciativa Social-), amb la combinació de la proposta de reducció de zones escolars a la ciutat de València només beneficia els interessos mercantils privats, mentre es deixa sense atendre suficientment els centres educatius per manca d’actuacions en les infraestructures.

La FE CCOO PV s’ha posicionat en contra de la cesió de sól públic per a la construcció de centres educatius privats des dels temps en els quals el PP va traure del barret els anomenats centres CIS (Centres d’Iniciativa Social), i ara de manera coherent continuarem treballant contra el manteniment d’aquesta cessió dels recursos públics també en l’educació a l’àmbit universitari que ja havia iniciat el Partit Popular en diversos municipis del País Valencià.

Precisament amb la LOMCE es legalitzen aquest tipus de pràctiques privatitzadores. Es legalitza la possibilitat de creació de centres CIS. És una demostració més de que la LOMCE està feta al servei del negoci privat, i no al servei de la ciutadania ni d’allò públic. Per això ara és el moment de la resistència a la LOMCE pel bé de l’educació: l’educació no és un negoci, és un dret.

Correspon als poders públics promoure les condicions perquè la igualtat i el dret a l’educació siguen efectius; remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud i facilitar la participació de totes les ciutadanes i els ciutadans en la vida política, econòmica cultural i social. Fem una crida al diàleg a l’administració per tal d’escoltar la veu dels agents socials sobre aquest assumpte.

La cessió de sòl públic per a la construcció d’una universitat privada al Cabanyal resulta particularment greu donat el paper actiu que han jugat les universitats públiques en les propostes de regeneració del barri. L’horitzó d’un Cabanyal millor vinculat també a la vida universitària no hauria de concretar-se mitjançant d’aquesta cessió de sòl, per part de l’Ajuntament de València, a una universitat privada.

La situació de degradació del Cabanyal com a conseqüència de les polítiques urbanístiques del PP s’ha d’atendre globalment, des d’un punt de vista social, educatiu i urbanístic i amb una gestió responsable dels serveis públics, sense pèrdua dels nostres recursos  i que millore els drets socials i educatius de la ciutadania.

 

http://www.levante-emv.com/valencia/2017/02/03/ayuntamiento-apuesta-universidad-cabanyal-cesion/1523867.html

http://www.levante-emv.com/valencia/2017/02/24/ccoo-opone-cesion-suelo-universidad/1533049.html

http://www.lasprovincias.es/agencias/valencia/201702/23/ccoo-opone-cesion-suelo-899368.html

http://www3.pv.ccoo.es/ensenanzapv/Inici:1015863--Contra_la_cesio_de_sol_public_per_a_la_construccio_duna_Universitat_privada_en_el_barri_del_Cabanyal

 

Amb tu, construïm el futur

 

 


Serveis per a l'afiliació de CCOO

  http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.