CCOO PV se suma a l’#EmergènciaClimàtica

El pròxim 27 de setembre se celebra la vaga mundial pel clima amb un abast global i que, a tot l'Estat, té el suport de més de 300 organitzacions adherides a un manifest en defensa del futur, d'un planeta viu i d'un món just. El sindicat convoca concentracions als centres de treball, entre les 11 i les 12 hores, i s'adhereix a les mobilitzacions impulsades pel moviment ecologista.

   2019 09 27 concentraciones CCOO valenciano

Una acció global que té com a objectiu exigir als governs mesures efectives davant l'emergència climàtica. Aquesta crisi climàtica és el major repte al qual s'enfronta la humanitat i, per aquest motiu i amb la finalitat de donar resposta a la magnitud del problema, la societat s'està coordinant en l’àmbit mundial. Durant la setmana del 20 al 27 de setembre tindran lloc nombroses accions, que culminaran en mobilitzacions a tot el món el 27 de setembre.

CCOO PV fa una crida a tots els treballadors i les treballadores perquè a les oficines, als col·legis, als ajuntaments i a altres llocs de treball es realitzen concentracions simbòliques de quatre minuts i 15 segons, entre les 11 i les 12 h del matí d'aqueix mateix dia. Un acte que servisca de reflexió entorn del gran senyal d'alarma que va significar aconseguir el passat mes d'abril una concentració de partícules de diòxid de carboni en l'atmosfera de 415 ppm (parts per milió), nivell que no es registrava des de feia tres milions d'anys.

Al País Valencià, el sindicat se suma a les manifestacions convocades a València, a les 18 h a pl. de la Mare de Déu; Castelló, a les 19 h a pl. Major; Alacant, a les 19 h a pl. de la Muntanyeta; Elx, a les 19 h a la pl. Baix.

La crisi climàtica, conseqüència directa del model de producció extractivista, basada principalment en l'ús de combustibles fòssils i del consum globalitzat actual, posa en risc la supervivència humana i la d'un gran nombre d'altres espècies i ecosistemes, i afecta especialment les poblacions més empobrides i vulnerables.

Des de fa dècades la comunitat científica alerta de la deterioració d'un gran nombre d'ecosistemes, tan terrestres com marins, així com del punt de no tornada davant del canvi climàtic. Els informes recents sobre l'estat de la biodiversitat de la IPBES (Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics) assenyalen que prop d'un milió d'espècies entre animals i plantes es troben prop de l'extinció com a conseqüència de les activitats humanes. Així mateix, l'últim Informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), publicat l'agost passat, assenyala que la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de tots els sectors és l'única manera de mantenir l'escalfament global per sota dels crítics 1,5 °C.

No respondre amb suficient rapidesa i contundència a l'emergència climàtica, ecològica i civilitzatòria representarà la mort i l'augment de la pobresa extrema per a milions de persones, a més de l'extinció de moltes espècies i, fins i tot, d'ecosistemes complets.

Per tot això, i en defensa del present i del futur, d'un planeta viu i d'un món just, les persones i col·lectius signataris del manifest efectuen una crida a tota la societat perquè el pròxim 27 de setembre s'unisquen a la vaga estudiantil, vaga de consum i actes de denúncia als centres de treball.


Manifest '27S Vaga mundial pel clima'


Manifiesto '27S Huelga mundial por el clima'

 

  https://www.pv.ccoo.es/dddeda0e14bfb1582d770290d94a6272000053.jpg

 

 

Som treballadors
   Som treballadores
      Som universitat

 

 

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez            79029
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Julia Benet        77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :  https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php


.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.