Informació de classes passives després del RDL15/2020 i reivindicacions de CCOO


El passat 22 d'abril va eixir publicat en el Boletín Oficial del Estado l'RDL 15/2020 de mesures urgents complementàries per a donar suport a l'economia i l'ocupació. En aquest RDL apareix concretat com serà la integració de la gestió de les prestacions del Règim de Classes Passives en el nou Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions i en cap moment es realitza cap canvi en el que té a veure amb les prestacions, els tipus de jubilació, les quanties, etc.

És important aclarir que el Règim de Classes Passives és un Règim tancat en el qual, des de l'1 de gener de 2011, no s'incorporen noves persones. Des d'aqueixa data les noves i nous funcionaris són incorporats al Règim General de Seguretat Social. A més, és necessari explicar, donada la confusió que moltes vegades genera, que el Sistema de Classes Passives és independent dels diferents sistemes de mutualisme de l'Administració com són MUFACE, MUGEJU i ISFAS.

El RDL 15/2020 estableix l'adaptació de tot el que té a veure amb la nova dependència orgànica del sistema de Classes Passives i la integració de la gestió en l'Institut Nacional de la Seguretat Social, si bé transitòriament recaurà en la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social.

Un altre punt important és que l'Estat transferirà l'import necessari per al finançament de tota la despesa per la gestió del sistema de Classes Passives i, per tant, no recaurà en les Entitats gestores de la Seguretat Social i no es pagarà amb les cotitzacions socials.

Des del sindicat creiem que els canvis que s'han efectuat i que s'hauran d'efectuar per a la integració total de la gestió del sistema de Classes Passives per les entitats de la Seguretat Social han de ser per a millorar el servei i la gestió de les prestacions.


Des de CCOO hem plantejat en reiterades ocasions que, entre altres qüestions, s'han d'abordar canvis:

- El Règim de Classes Passives és un Règim que ha de mantindre's màximament quan és un col·lectiu a extingir.

- Fa falta una revisió i revaloració dels Havers Reguladors dels grups i subgrups de l'A2, B, C1, C2 i E, aproximant-los als salaris reals, reduint la pèrdua de poder adquisitiu una vegada es procedeix a la jubilació i les diferències entre grups.

- És necessari també una revisió d'aquelles prestacions com la d'orfandat, clarament inferiors a les del sistema de Seguretat Social.

- Cal adaptar per a l'àmbit del Règim de Classes Passives el còmput del servei social femení del franquisme per a la jubilació anticipada, tal com ja ha reconegut el Tribunal Suprem per al Règim de la Seguretat Social.


Finalment, esperem que el canvi d'adscripció orgànica permeta una major atenció al col·lectiu i una millora dels canals, fins ara quasi inexistents, d'interlocució per les organitzacions sindicals, per a tractar de millores en el sistema de Classes Passives.

 

 https://twitter.com/feccoo/status/1253650643509788672?

 El secretario confederal de Protección Social y Políticas Públicas de CCOO, @carlosbravofdez, aborda la nueva adscripción organizativa de las Clases Pasivas y refuerza la postura de @ccoo en cuanto a la defensa de los derechos de las trabajadoras y trabajadores de este régimen. pic.twitter.com/MyDKvrX4RS

 ______________________________________


El pasado 22 de abril salió publicado en el Boletín Oficial del Estado el RDL 15/2020 de medidas urgentes complementarias para apoyar a la economía y la ocupación. En este RDL aparece concretado cómo será la integración de la gestión de las prestaciones del Régimen de Clases Pasivas en el nuevo Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones y en ningún momento se realiza ningún cambio en el que tiene que ver con las prestaciones, los tipos de jubilación, las cuantías, etc.

Es importante aclarar que el Régimen de Clases Pasivas es un Régimen cerrado en el cual, desde el 1 de enero de 2011, no se incorporan nuevas personas. Desde esa fecha las nuevas y nuevos funcionarios son incorporados al Régimen General de Seguridad Social. Además, es necesario explicar, dada la confusión que muchas veces genera, que el Sistema de Clases Pasivas es independiente de los diferentes sistemas de mutualismo de la Administración como son MUFACE, MUGEJU y ISFAS.

El RDL 15/2020 establece la adaptación de todo lo que tiene que ver con la nueva dependencia orgánica del sistema de Clases Pasivas y la integración de la gestión en el Instituto Nacional de la Seguridad Social, si bien transitoriamente recaerá en la Dirección General de Ordenación de la Seguridad Social.

Otro punto importante es que el Estado transferirá el importe necesario para la financiación de todo el gasto por la gestión del sistema de Clases Pasivas y, por tanto, no recaerá en las Entidades gestoras de la Seguridad Social y no se pagará con las cotizaciones sociales.

Desde el sindicato creemos que los cambios que se han efectuado y que se tendrán que efectuar, para la integración total de la gestión del sistema de Clases Pasivas por las entidades de la Seguridad Social, tienen que ser para mejorar el servicio y la gestión de las prestaciones.


Desde CCOO hemos planteado en reiteradas ocasiones que, entre otras cuestiones, se tienen que abordar cambios:

- El Régimen de Clases Pasivas es un Régimen que tiene que mantenerse máxime cuando es un colectivo a extinguir.

- Hace falta una revisión y revalorización de los Haberes Reguladores de los grupos y subgrupos del A2, B, C1, C2 y E, aproximándolos a los salarios reales, reduciendo la pérdida de poder adquisitivo una vez se procede a la jubilación y las diferencias entre grupos.

- Es necesario también una revisión de aquellas prestaciones como la de orfandad, claramente inferiores a las del sistema de Seguridad Social.

- Hay que adaptar para el ámbito del Régimen de Clases Pasivas el cómputo del servicio social femenino del franquismo para la jubilación anticipada, tal como ya ha reconocido el Tribunal Supremo para el Régimen de la Seguridad Social.


Finalmente, esperamos que el cambio de adscripción orgánica permita una mayor atención al colectivo y una mejora de los canales, hasta ahora casi inexistentes, de interlocución por las organizaciones sindicales, para tratar las mejoras en el sistema de Clases Pasivas.

 

 

             Aquest virus el parem units

Ho parem quan confies que eixirem d'això

 

 

 

 

 


.

Els drets es conquisten i es defensen

.

Oferta de cursos en línea para el PAS laboral, PAS funcionario de universidad, docentes, opositores, interinos y personas desempleadas


Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez            79029
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Julia Benet               77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas  (Alcoi)    28428

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :  https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php


.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.