Tot el personal que treballa a les universitats ha de comptar amb les condicions òptimes per la seua tasca

La manca de condicionament tèrmic i de previsió davant una onada de fred històrica dificulta la tornada

Comencem el nou any precedits del període d'exàmens a les universitats. Durant el període anterior hem observat que el repunt de contagis s’ha donat fonamentalment en espais no protocol·litzats com si que ho són les universitats, sobretot en espais relacionats en l’oci.

A més, pensem que l’educació en totes els seus nivells és un sector fonamental i amb aquesta consideració ha de tractar-se a les persones professionals que en ella treballen. Si podem fer una avaluació positiva del primer semestre del curs és fonamentalment gràcies al personal educatiu i a l’alumnat. Per això, volem posar en valor l’esforç que tant el professorat, el PAS com l’alumnat ha fet durant este temps.

 

Per poder seguir sent espais amb control de la pandèmia, és necessari que el personal que treballa en les universitats compte amb les condicions de treball mínimes per complir amb la seua tasca, així com la de l’alumnat, amb garanties. Un treball de qualitat només es pot donar si cuidem a les persones que realitzen les tasques. Cal fer una adaptació continuada dels Plans de contingència a la realitat canviant de la corba de contagis, preveient escenaris que permeten una activitat docent i universitària amb seguretat sanitària.

Al nostre parer, la planificació de la tornada després de les vacances de Nadal també havia d’haver estat millor prevista. Caldria condicionar amb major antelació ja que aquest condicionament costa molt després de molts dies d’espais tancats en període hivernal. A més, és pertinent revisar i posar a punt mitjans per si fora necessari utilitzar les classes en línia en un eventual futur confinament. Cal tindre previsió per qualsevol contingència per evitar que supose un nou perjudici per al desenvolupament de les tasques docents.

 

Per últim, considerem que el personal educatiu ha d’estar considerat d’alt risc de contagi i, per tant, hauria de tindre aquesta consideració en l’administració de les vacunes, planificant la campanya per a treballadores i treballadors de les universitats com servei essencial i prioritari. Valorem moltíssim la tasca del personal docent i del PAS i el nostre sindicat treballarem de valent perquè les seues condicions laborals siguen millorades.

 

   No entren en la sala de espera

 

.

 

Aquest virus el parem units

.

 

Som universitat pública

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.