Divendres 28 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball.

Amb l'objectiu de denunciar les causes que traven la prevenció i per recordar les persones que han mort o han perdut la salut mentre es guanyaven la vida, el sindicat ha organitzat les següents assemblees a les seues seus:

25 Alacant 10:00 h,

26 Elx 09:00 h,

27 València 10:30 h,

28 Castelló 11:30 h.

2017 04 28 Cartel 01

CCOO tornarà a denunciar que a discriminació a la feina fa perillar la salut i la seguretat de totes les persones treballadores, el sindicat renovarà públicament el compromís de lluitar cada dia contra la precarietat, la desigualtat i les injustes condicions de treball que hi ha darrere dels accidents i de les malalties d’origen laboral com ara que:

-La sinistralitat laboral a Espanya no ha deixat d’incrementar-se des de l’aprovació de la reforma laboral, amb una preocupant incidència de sinistralitat laboral mortal entre les persones grans.

-Els danys a la salut derivats de l’activitat laboral s’han incrementat
perquè han augmentat la precarietat i la intensificació del treball, i
per la debilitat del sistema preventiu espanyol.

-L’increment de la precarietat té el seu origen en la debilitació de la
negociació col·lectiva i en la pèrdua de drets.

-Les dones tenen més probabilitat de patir una malaltia laboral, ser
jove significa tenir més risc de patir un accident laboral i les
persones amb discapacitat tenen més riscos de patir assetjament a
la feina.

-La desesperació en la recerca d’una feina o la por de perdre-la
desvia l’atenció de les condicions de treball i aplana el camí per a les desigualtats.

-L’economia submergida oculta els danys per a la salut i augmenta especialment la vulnerabilitat de les persones
migrants.

Per a millorar la prevenció de riscos i reduir els danys a la salut produïts pel treball és necessari posar fi a les desigualtats, i per assolir aquest objectiu proposem:

-Derogar les normes que han impedit que tots els col·lectius tinguen el mateix grau de protecció de la seua salut, en particular les reformes laborals, que han estés la precarietat, i instal·lat la por de perdre la feina.

-Revertir la reforma del marc jurídic de les mútues, que va significar una retallada en els drets de treballadores i treballadors, i que només ha servit perquè aquestes envaïren competències dels serveis públics.

-Intensificar les polítiques actives en matèria de prevenció, dotant amb els suficients mitjans econòmics i humans els organismes tècnics com l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en Treball o els instituts autonòmics.

-Reforçar els mecanismes de control del compliment de la legislació en matèria d’igualtat a les empreses, i de lluita contra el frau laboral i l’economia submergida.

-Desenvolupar l’Estratègia espanyola de seguretat i salut en el treball 2015-2020, fent especial èmfasi en totes les qüestions relacionades amb les malalties d’origen laboral.

-Recuperar, en el marc de l’empresa, les inversions en prevenció i la centralitat de la negociació col·lectiva en les relacions laborals.

-Establir la figura del delegat o delegada de prevenció territorial o sectorial, ja que a Espanya hi ha més d’un milió d’empreses amb menys de 6 treballadors o treballadores, en les quals treballen 2 milions de persones que no tenen dret a triar un delegat o delegada de personal.

 

 

Amb tu, construïm el futur

 


Informe Pensiones

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Serveis per a l'afiliació de CCOO

   http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.