SUPORT ALS DELEGATS DE PREVENCIÓ

DELS CAMPUS D'ALCOI I GANDIA

Davant els escrits enviats per STEPV, des de CCOO volem manifestar que aquests delegats no representen a cap sindicat, són treballadors que no tenen cap reducció horària, ni cap reducció docent per exercir aqueixa funció, que és un afegit a la seua jornada laboral sense cap tipus de benefici, més aviat tot el contrari, exerceixen aquesta funció per vocació per a ajudar a la resta dels seus companys i companyes en l'àmbit de la salut laboral en els seus Campus respectius.

La forma de designació d'aquests delegats es va acordar l'any 2000, en l'II Acord del PAS de la UPV, on diu que es designarien entre els treballadors i treballadores de cada Campus.
Per tant, des de llavors, voluntàriament, es presenten treballadors per a exercir aqueixa funció i són els mateixos delegats, perquè fins a aquest moment , no hi ha hagut ningú que manifeste voler exercir aqueixa funció.

En diferents reunions del Comitè de Seguretat i Salut de la UPV (CSS) s'ha debatut la designació dels delegats de prevenció dels campus d'Alcoi i Gandia (les actes són públiques i estan publicades en la web del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la UPV), però cal recordar que aquest comitè és només un òrgan paritari de consulta regular i periòdica sobre seguretat i salut, no és una Mesa de Negociació.

En la reunió del 23 de febrer de 2011, acta 35ª del Comitè de Seguretat i Salut (CSS) de la UPV, es debat l'elecció dels delegats de prevenció d'Alcoi i Gandia, on un dels delegats del STEPV comenta que la part social hauria de posar-se d'acord en com es trien.

En la reunió de 18 de maig de 2011, acta 36ª del CSS, s'inicia el debat una altra vegada sobre l'elecció de delegats de prevenció d'aqueixos campus, on una delegada de CCOO posa de manifest en el CSS com es trien aqueixos delegats segons l'II acord del PAS de la UPV perquè molts membres del CSS ho desconeixien. El mateix delegat del STEPV diu el mateix que en l'anterior reunió.

En la reunió del 30 d'abril de 2015, acta 44ª del CSS, una altra delegada del STEPV torna a traure el tema de l'elecció dels delegats d'aqueixos campus; un delegat d'UGT manifesta que açò ja es va tractar i una altra vegada la delegada de CCOO, presenta un escrit perquè s'annexe a l'acta on diu que el sistema d'elecció fins ara és segons l'II acord del PAS de la UPV, i si s'ha de modificar, aqueix comitè no és l'òrgan competent, sinó que s'ha de portar a Taula de Negociació. La Cap de Personal, manifesta que cal considerar-ho però no en el CSS. I la Presidenta es compromet a consultar la durada del mandat i la seua elecció.

En la reunió de 29 de juliol de 2015, acta 45ª del CSS una delegada del STEPV sol·licita que conste en acta la consulta als delegats de prevenció sobre el procediment de designació dels delegats de prevenció dels campus d'Alcoi i Gandia.

En la reunió de 29 d'octubre de 2015, acta 46ª del CSS, ens informa la presidenta que els delegats de prevenció d'Alcoi i Gandia havien presentat la seua dimissió a causa de les discussions que es produeixen en les reunions. Ella els prega individualment que no les volguera acceptar i que reconsiderar la seua actitud.

Des de CCOO recolzem als companys delegats de prevenció dels campus d'Alcoi i Gandia, per la extraordinària  funció que han realitzat fins a aquest moment i ratifiquem que no hi ha hagut cap “vulneració de drets” com afirmen els companys de l’STEPV.

És en 2011, quan els delegats de prevenció del STEPV s'assabenten en la reunió del CSS de com es realitza la designació en els altres campus, i a partir d'ací volen canviar el sistema de designació, encara que a data d'avui no han presentat la seua proposta a la Mesa de Negociació General, que és l'òrgan competent perquè tots democràticament negociem una altra manera de designació d'aquests delegats.

Fins que no es produïsca la negociació pertinent i entre tots i totes decidim si l'elecció d'aquests delegats es realitza de forma diferent, els demanem mentrestant que deixen realitzar les seues funciones als nostres companys delegats de prevenció d'Alcoi i Gandia. Seria més productiu asseure'ns a negociar i acabar, d'una vegada per sempre, amb aquest debat.

Per la seua banda CCOO si que va presentar la seua proposta a la Mesa de negociació general de la UPV per a l'adaptació del sistema de designació dels Delegats de Prevenció dels Campus de Gandia i Alcoi, igualant-los al sistema de designació del Campus de València. De manera que tots els delegats de prevenció es designaren de la mateixa manera, independentment del Campus al que representen i garantint que els delegats de València no representaran als Campus de Gandia i Alcoi, sinó que els representants obligatòriament han d'eixir d'entre els propis treballadors d'aquests Campus.

En CCOO estem per la negociació col·lectiva abans que per portar qüestions laborals per la via judicial, tal com planteja el sindicat majoritari, doncs la seua forma de procedir crea conflictes on no els hi havia, paralitza l'activitat negociadora, suposa una pèrdua d'esforços que no es dediquen a altres qüestions més productives per a la plantilla, és una pèrdua de pressupostos que es destinen a qüestions desmanegades, perquè finalment el STEPV únicament aconseguisca sentències en contra seva, una després d'una altra. I els altres ens quedem amb la desagradable sensació d'haver perdut inútilment el temps, els diners i el nostre treball i esforços.

Aquesta és la proposta presentada per CCOO per a negociar en la Taula General de la UPV:

* Designació i/o nomenament. Delegats de Prevenció.

Dins del termini d'un mes després de la finalització de les eleccions sindicals, les OOSS emplenaran l'acta oficial que serà registrada en l'Oficina pública, designant la totalitat dels Delegats de Prevenció de la UPV.
Una còpia de l'acta, amb el llistat de tots els Delegats de Prevenció de la UPV, es lliurarà al Rector a l'efecte de la constitució del CSS.

Els 12 Delegats de prevenció del Campus de València es distribuiran entre les OOSS, de manera proporcional als resultats electorals aconseguits per les mateixes, en les últimes eleccions sindicals.

Per a cadascun dels Centres i Campus diferents del Campus de València ciutat, les OOSS en representació dels treballadors i treballadores dels mateixos, votaran de manera proporcional als resultats electorals aconseguits per les mateixes en les últimes eleccions sindicals i designaran un Delegat de Prevenció, que voluntàriament sol·licite exercir aquesta labor, que assistirà a les reunions del CSS en representació d'aquells.

L'acompliment del càrrec serà voluntari i no retribuït entre les treballadores i treballadors d'aquests Centres i Campus que voluntàriament sol·liciten exercir aquesta labor, sense perjudici de la compensació de despeses que es produïsca en l'acompliment de les funcions.

Els Delegats de prevenció dels Campus i Centres diferents al de València, seran votats per les OOSS de manera proporcional als resultats electorals aconseguits per les mateixes, en les últimes eleccions sindicals, entre les treballadores i treballadors que voluntàriament s'oferisquen per a exercir aquesta responsabilitat en els seus campus i centres respectius.


* Designació i/o nomenament representants de l'Administració.

En el termini d'un mes després de la finalització de les eleccions sindicals, el Rector facilitarà a les OOSS el llistat de les persones per ell designades a l'efecte de la constitució del CSS.
Aquesta constitució tindrà lloc en el termini dels 15 dies següents a la citada comunicació.


Afortunadament vivim en una democràcia i com a tal, negociem, i no per ser en aquest moment el sindicat majoritari signifique que només valguen els seus criteris i la resta de la comunitat estiga equivocada.

Negociem en la Mesa General de la UPV la forma de la designació dels delegats i delegades de prevenció de riscos laborals de la UPV i no perdem el temps en discussions infructuoses, mentrestant s'ha de permetre que els delegats i delegades de prevenció de riscos laborals exercisquen les seues funcions i no malgasten les seues energies en altres coses.

  mobbing 05 delegados

 


Secció Sindical CCOO Universitat Politècnica de València
Telèfons: 96 387 70 40 - 43 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.