CCOO, juntament amb UGT i CSIF, signa un nou acord per a estabilitzar l'ocupació en el sector públic, compensar l'abús i evitar el frau en la contractació.

Els termes finals de l'Acord són fruit de les propostes de CCOO i de la fermesa amb la qual el sindicat les ha defensades. Asseguren un procés d'estabilització on estiguen totes les places, indemnitzacions per a totes les persones que no obtingueren el seu lloc fix, el rescat a través de les bosses per a les persones que no superen els processos i millores en els processos de concurs oposició o concurs on així estiga establit.

Després de complexes i intenses negociacions, l'Àrea Pública de CCOO ha aconseguit que els punts clau que no s'incloïen en la proposta inicial del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública es contemplen de forma bastant satisfactòria en el document final.

El sindicat s'ha mantingut ferm en tot moment i des del començament va manifestar que aquest Acord havia de contenir tres elements essencials: un nou acord d'estabilització en línies amb els anteriors subscrits en 2017 i 2018, però amb millores; la transposició de la Directiva Comunitària 1999/70 en les seues clàusules 4 i 5, de no discriminació entre personal fix i temporal, i mesures per a evitar l'abús o frau en la contractació; i un tercer apartat amb compromisos de continuar negociant la resta de matèries pendents al setembre.

S'han aconseguit superar les traves existents i, gràcies al treball de CCOO, s'ha pogut arribar a un Acord que inclou reivindicacions fonamentals amb les suficients garanties.

S'estableix una taxa addicional perquè isquen totes les places, estiguen o no en llocs d'estructures, on no compute la taxa de reposició. A més, es marca la simplificació de les fases d'oposició amb la possibilitat d'agrupar proves i havent d'agilitar-se els terminis. Quant a la fase de concurs, es defineix que el pes de l'experiència haurà de ser majoritari. I, per a facilitar els processos d'estabilització en l'àmbit de l'Administració local, se suspenen articles específics del RD 896/91.

CCOO ha aconseguit eliminar de l'Acord i del RDL la referència a la Taxa de Reposició en dos sentits: d'una banda, s'autoritza una taxa addicional per a poder convocar totes les places, estiguen o no en les relacions de llocs de treball o plantilles; i, per un altre, es desvincula la contractació de nou personal de la taxa de reposició, a diferència de la intenció inicial del Govern.

Un dels punts més rellevants és que aquest procés d'estabilització haurà d'estar conclòs, amb les places executades al 100%, abans de finals de 2024.

Una fita sense precedents és que es marca indemnització, a raó de 20 dies per any treballat, per a tot el personal interí que estiga en una plaça objecte d'estabilització, encara que no supere el procés, i la possibilitat de quedar novament en bossa.

En la reforma del Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP) per a evitar l'abús de la temporalitat, CCOO ha aconseguit que s'incloguen la indemnització com a mesura compensatòria, sancionadora i dissuasiva perquè les administracions complisquen. Es fixen a més les condicions del que es considera abús i les responsabilitats oportunes per a les administracions que incomplisquen. I, com a element clau, s'inclouen també els terminis per a la cobertura amb personal fix de les places en les quals es nomene personal interí en vacant.

En l'Acord i la reforma del TREBEP es transposa també la directiva europea 1999/70 en matèria d'homologar els drets laborals del personal temporal al fix.

Les mesures són un bon marc general que haurà de ser adaptat als diferents sectors i administracions, incloent-se en l'acord les mesures perquè això siga possible en l'Administració general, l'autonòmica i la local.

CCOO farà un seguiment constant del desenvolupament i aplicació d'aquest Acord, i vetlarà per que es facen realitat els seus objectius per a assegurar que de forma efectiva es produïsca una consolidació de l'ocupació, es bandege la precarietat de les administracions públiques i que els serveis públics tinguen els recursos que necessiten.

L'Acord marca que s'estableix a partir de setembre un calendari de negociació i diàleg social amb l'objectiu d'aconseguir un nou acord global en la Funció Pública, especialment tot el relatiu a l'impuls de la promoció interna i els trasllats.

En aquesta negociació, per a CCOO els temes més rellevants són: increment de les plantilles, jornada laboral, carrera i qualificació professional, continuar avançant en la recuperació de poder adquisitiu, plans d'igualtat i formació, millora de les condicions laborals i de jubilació, rejoveniment de les plantilles i modernització de l'Administració pública, entre altres.

CCOO continuarà pressionant i defensant que s'elimine definitivament la taxa de reposició i treballant per a aconseguir totes les seues reivindicacions, amb l'objectiu de millorar els serveis públics i les condicions laborals de les seues treballadores i treballadors.

Nota de premsa sobre l'Acord aconseguit

Text complet de l'Acord (signat).

 .

 

Els drets es conquisten i es defensen

.

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.