Indemnització per final de contracte pre i post doctoral per a tots els CONTRACTES VIGENTS i futurs.

MODIFICACIÓ LLEI DE LA CIÈNCIA
CCOO EXIGEIX CANVIS QUE GARANTISQUEN L'ESTABILITAT EN L'OCUPACIÓ I EVITEN LA PRECARIETAT

Aquest dijous hem mantingut la quarta reunió del grup de treball de la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, amb l'objectiu d'abordar l'Avantprojecte de Llei per a la modificació de la Llei de la Ciència. Aquest treball es va iniciar al maig, i es va reprendre la setmana passada, amb un segon esborrany que arreplegava un bon nombre d'aportacions realitzades per CCOO -supressió de la figura tenure track proposta inicialment, recuperació del personal científic titular o indemnització per final de contracte per al col·lectiu predoctoral i postdoctoral, entre altres-.

Precisament en aquesta indemnització és on s'ha produït el major avanç en la reunió d'avui. Després d'expressar CCOO fa una setmana la nostra posició absolutament contrària a la discriminació del personal que ja està contractat, que ràpidament va compartir el Ministeri de Ciència, Funció Pública admet la indemnització per a la totalitat de contractes predoc i postdoc. En la mateixa línia, hem exigit l'increment de les retribucions per al personal predoctoral, de manera que se situe en el seu límit màxim des de l'inici dels contractes.

Com en totes les reunions prèvies, CCOO hem insistit en la necessitat de suprimir la taxa de reposició per al personal de la investigació, especialment preocupant en entitats on no es produeixen baixes i s'impedeix la possibilitat de realitzar noves contractacions, i en la integració de tot el personal d'investigació en el cos de la Llei, de manera que es reconeguen i garantisquen els seus drets. Hem exigit, a més, la incorporació als convenis col·lectius de referència de cada sector de totes les modalitats contractuals que es detallen en aquesta Llei.

Hem continuat defensant que resulta essencial desenvolupar la carrera professional de tot el personal d'investigació, abastant totes les escales i sectors. L'únic avanç ha sigut un compromís de Funció Pública de convocar els grups de treball per a negociar la carrera professional, les retribucions i la valoració de mèrits, encara que queda sense concretar la data i es produirà, en qualsevol cas, de manera independent a la Llei de la Ciència. Més en l'aire queda avançar en la integració en el Sistema Nacional de Salut, tant del personal investigador com tècnic i de gestió, on serà necessari un esforç addicional per a obrir aquesta negociació.

D'altra banda, mantenim el nostre objectiu de limitar la contractació temporal i garantir l'ocupació estable. L'assoliment que suposa la nova reforma laboral amb la limitació de la contractació temporal ha d'adaptar-se també al sector de la I+D+i, i per això CCOO plantegem fer un pas més enllà en la modalitat contractual indefinida d'activitats cientificotècniques, proposant convocatòries de OEP que permeten consolidar aquests llocs de caràcter clarament estructural.

En relació als contractes postdoctorals d'accés al SECTI, CCOO continuem exigint l'obertura de l'avaluació R3 a tot el personal amb titulació de doctorat que tinga entre 3-6 anys d'experiència postdoctoral. Entre altres arguments, entenem que la limitació de participació en aquestes convocatòries només a determinats programes de contractació deixa fora a molt de personal, especialment als qui van haver d'emigrar per falta d'oportunitats a causa de l'anterior crisi financera i que compten amb una experiència i mèrits científics suficients per al seu reconeixement. En la mateixa línia, és necessari garantir l'estabilitat laboral després de l'obtenció de la certificació, amb ofertes d'ocupació pública suficients proporcionades..

Funció Pública dóna per tancada la negociació en aquest punt. CCOO considerem que continua havent-hi un bon nombre d'articles que cal modificar i sobre els quals no hem rebut resposta, una posició que sembla compartir el Ministeri de Ciència, que manté una actitud receptiva a continuar el treball.

CCOO EXIGEIX AQUEIXOS CANVIS QUE GARANTISQUEN L'ESTABILITAT EN L'OCUPACIÓ I EVITEN LA PRECARIETAT

   https://ccoo.upv.es/images/stories/sindicales/2022-02-03_CCOO-informa_indemnizacion-pre-y-post-doctorales_02.jpg

Este jueves hemos mantenido la cuarta reunión del grupo de trabajo de la Mesa General de Negociación de las Administraciones Públicas, con el objetivo de abordar el Anteproyecto de Ley para la modificación de la Ley de la Ciencia. Este trabajo se inició en mayo, y se retomó la semana pasada, con un segundo borrador que recogía un buen número de aportaciones realizadas por CCOO -supresión de la figura tenure track propuesta inicialmente, recuperación del personal científico titular o indemnización por final de contrato para el colectivo predoctoral y postdoctoral, entre otras-.

Precisamente en esta indemnización es donde se ha producido el mayor avance en la reunión de hoy. Tras expresar CCOO hace una semana nuestra posición absolutamente contraria a la discriminación del personal que ya está contratado, que rápidamente compartió el Ministerio de Ciencia, Función Pública admite la indemnización para la totalidad de contratos predoc y postdoc. En la misma línea, hemos exigido el incremento de las retribuciones para el personal predoctoral, de manera que se sitúe en su límite máximo desde el inicio de los contratos.

Como en todas las reuniones previas, CCOO hemos insistido en la necesidad de suprimir la tasa de reposición para el personal de la investigación, especialmente preocupante en entidades donde no se producen bajas y se impide la posibilidad de realizar nuevas contrataciones, y en la integración de todo el personal de investigación en el cuerpo de la Ley, de manera que se reconozcan y garanticen sus derechos. Hemos exigido, además, la incorporación a los convenios colectivos de referencia de cada sector de todas las modalidades contractuales que se detallan en esta Ley.

Hemos continuado defendiendo que resulta esencial desarrollar la carrera profesional de todo el personal de investigación, abarcando todas las escalas y sectores. El único avance ha sido un compromiso de Función Pública de convocar los grupos de trabajo para negociar la carrera profesional, las retribuciones y la valoración de méritos, aunque queda sin concretar la fecha y se producirá, en cualquier caso, de manera independiente a la Ley de la Ciencia. Más en el aire queda avanzar en la integración en el Sistema Nacional de Salud, tanto del personal investigador como técnico y de gestión, donde será necesario un esfuerzo adicional para abrir esta negociación.

Por otro lado, mantenemos nuestro objetivo de limitar la contratación temporal y garantizar el empleo estable. El logro que supone la nueva reforma laboral con la limitación de la contratación temporal debe adaptarse también al sector de la I+D+i, y por ello CCOO planteamos dar un paso más allá en la modalidad contractual indefinida de actividades científico-técnicas, proponiendo convocatorias de OEP que permitan consolidar estos puestos de carácter claramente estructural.

En relación a los contratos postdoctorales de acceso al SECTI, CCOO seguimos exigiendo la apertura de la evaluación R3 a todo el personal con titulación de doctorado que tenga entre 3-6 años de experiencia postdoctoral. Entre otros argumentos, entendemos que la limitación de participación en estas convocatorias solo a determinados programas de contratación deja fuera a mucho personal, especialmente a quienes tuvieron que emigrar por falta de oportunidades debido a la anterior crisis financiera y que cuentan con una experiencia y méritos científicos suficientes para su reconocimiento. En la misma línea, es necesario garantizar la estabilidad laboral tras la obtención de la certificación, con ofertas de empleo público suficientes proporcionadas..

Función Pública da por cerrada la negociación en este punto. CCOO consideramos que sigue habiendo un buen número de artículos que cabe modificar y sobre los que no hemos recibido respuesta, una posición que parece compartir el Ministerio de Ciencia, que mantiene una actitud receptiva a continuar el trabajo.

 

CCOO EXIGE ESOS CAMBIOS QUE GARANTICEN LA ESTABILIDAD EN EL EMPLEO Y EVITEN LA PRECARIEDAD


.

 

Som universitat pública

.

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

 Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.