NOVES MILLORES EN LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DE LA UPV.

CCOO, com a primera força sindical de l'estat, va signar l'II ACORD PER A la MILLORA DE L'OCUPACIÓ PÚBLICA I DE CONDICIONS DE TREBALL al març de 2018, ja que com a sindicat d'àmbit estatal té capacitat contractual per a negociar i, si escau acordar, amb el Govern estatal. La signatura del citat acord es va produir al costat d'altres dues forces sindicals que també són d'àmbit estatal (UGT i CSIF).

Després de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE 2018) en els quals s'inclouen les mesures acordades per CCOO, ja es podia començar a engegar les millores que es deriven del citat acord i per açò l'Administració de la UPV va convocar una Mesa General de Negociació que incloïa els següents punts:


1. Estudi i anàlisi de les mesures previstes en la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018:


I. Increment retributiu
Com a conseqüència directa de l'acord signat per CCOO, se'ns aplica un increment salarial del 1’50% (des del 01/01/2018) + 0’25% d'increment variable perquè el PIB ha superat el 3’1% (des de 01/07/2018)

Per açò aquest mes tenim una nòmina d'endarreriments amb un increment salarial del 1’50% des del mes de gener.

Si no és possible cobrar l'increment de 0’25% aquest mateix mes, cobrarem una altra nòmina d'endarreriments des del 01/07/2018.


II. Prestació econòmica en la situació d'Incapacitat Temporal

Qui estiga en situació d'incapacitat temporal tindrà unes retribucions del 100% des del primer dia. Aquesta mesura s'engega des del 05/07/2018.
Cal presentar el part de baixa des del primer dia.


CCOO va proposar que aquesta mesura tinguera caràcter retroactiu des del 01/01/2018.
L'Administració farà una consulta jurídica per a veure si és possible.


III. Jornada de treball en el sector públic.
CCOO va fer una proposta de jornada de 35h setmanals per a tot el personal.
L'Administració no veu clara aquesta possibilitat i retarda la negociació de la Jornada de Treball al mes de setembre.


IV. Permís de paternitat
En la UPV els pares estaven gaudint de 6 setmanes de permís per paternitat, quatre amb càrrec a la Seguretat Social i dues amb càrrec a la Universitat.

CCOO va proposar que es mantingueren les dues setmanes amb càrrec a la UPV i se sumaren a les cinc setmanes que es reconeixen en els PGE 2018, fent un total de 7 setmanes.

L'Administració no va acceptar cap proposta sobre aquest tema perquè “se segueixen mantenint les 6 setmanes, que és més del que marca la Llei i la Universitat s'estalvia diners”.
Ja veurem per a què.


V. Altres mesures: Pla de pensions, etc.
Dins de l'increment retributiu que autoritzen els PGE 2018 s'inclou un increment addicional del 0’2% de la massa salarial, que pot arribar fins al 0’3% si la UPV està en situació de superàvit en l'exercici 2017.


Aquest increment es podrà utilitzar “para, entre altres mesures, la implantació de plans o projectes de millora de la productivitat o l'eficiència, la revisió de complements específics entre llocs amb funcions equiparables, l'homologació de complements de destinació o l'aportació a plans de pensions”.


La Universitat va plantejar que aquest increment es destinara exclusivament a Planes de Pensions.

CCOO va fer la següent proposta:

• Que l'increment addicional que resulte de la Massa Salarial del Personal d'Administració i Serveis de la UPV es destine íntegrament a la revisió de complements específics entre llocs amb funcions equiparables i a l'homologació de complements de destinació.

• Que l'increment addicional que resulte de la Massa Salarial del Personal Docent i Investigador es destine a mantenir la contractació de Professorat Associat al que no se li renoven els seus contractes, circumstància derivada de l'augment de la saturació dels Departaments del 85% al 95% per a l'autorització de contractació.

Si després de mantenir la contractació del Professorat Associat anteriorment citat, quedara disponibilitat de diners, demanem que aquest sobrant es destine a augmentar el complement de productivitat de la UPV de manera lineal.
Com la Universitat no sabia què fer amb aquest tema, també ho va derivar al mes de setembre.


2. Instruccions referides a la contractació en situació de: embaràs, maternitat i equivalents
Després de molt temps exigint-li a l'Administració que ens donaren per escrit aquestes instruccions, per fi han aparegut.

La UPV ens va enviar una proposta i CCOO va plantejar una contraproposta, en la qual afegia el manteniment de la persona interessada en el mateix lloc de la borsa si renunciava al contracte per motiu d'embaràs, maternitat o paternitat, equiparava el permís de maternitat i paternitat amb la setmanes de maternitat que es poden cedir al pare i, a més, sol·licitàvem que aquesta instrucció fóra afegida a la normativa de borses de treball del PAS i la revisió de la citada normativa.

L'Administració va assumir la proposta de CCOO.


3. Revisió i adaptació, si escau, dels plans de conciliació de la vida familiar i laboral, tant del PDI com del PAS

CCOO va proposar fer un “Text Refós” de tots dos plans Concilia (de PAS i PDI) per a incloure totes les modificacions legals de permisos que s'han anat donant, que s'estan aplicant en la Universitat, però que no s'han arreplegat en la norma interna.

L'Administració va dir que també volia fer alguna modificació en els Planes Concilia i que remetia la seua modificació al mes de setembre.

A CCOO li sembla positiu que l'Administració comence a engegar les millores derivades de l'II ACORD PER A la MILLORA DE L'OCUPACIÓ PÚBLICA I DE CONDICIONS DE TREBALL que beneficien al conjunt de la plantilla de la UPV, però no anem a deixar de barallar perquè s'engeguen dues mesures, de les quals l'Administració sembla no voler parlar, que considerem fonamentals per al personal de la Universitat: l'Oferta d'Ocupació Pública del PAS per a l'any 2018 i el Procés d'Estabilització d'Ocupació. Amb aquestes mesures serà possible fer convocatòries d'ocupació pública amb un gran nombre de places que permetran al personal interí i temporal presentar-se, per fi, a una oposició i aconseguir una plaça de manera definitiva.

A més, CCOO ha presentat davant la Generalitat Valenciana una proposta perquè s'incloga el pagament de la Carrera Professional al personal interí i temporal. Aquesta proposta és una esmena a la llei d'acompanyament dels Pressupostos Generals de la GVA de 2018, que hauran de ser modificats després de l'entrada en vigor dels PGE para enguany.


           El Roto CB

NUEVAS MEJORAS EN LAS CONDICIONES LABORALES DEL PERSONAL DE LA UPV.

CCOO, como primera fuerza sindical del estado, firmó el II ACUERDO PARA LA MEJORA DEL EMPLEO PÚBLICO Y DE CONDICIONES DE TRABAJO en marzo de 2018, ya que como sindicato de ámbito estatal tiene capacidad contractual para negociar y, en su caso acordar, con el Gobierno estatal. La firma del citado acuerdo se produjo junto a otras dos fuerzas sindicales que también son de ámbito estatal (UGT y CSIF).

Tras la aprobación de los Presupuestos Generales del Estado (PGE 2018) en los que se incluyen las medidas acordadas por CCOO, ya se podía empezar a poner en marcha las mejoras que se derivan del citado acuerdo y por eso la Administración de la UPV convocó una Mesa General de Negociación que incluía los siguientes puntos:


1. Estudio y análisis de las medidas previstas en la Ley 6/2018, de 3 de julio, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2018:


I. Incremento retributivo
Como consecuencia directa del acuerdo firmado por CCOO, se nos aplica un incremento salarial del 1’50% (desde el 01/01/2018) + 0’25% de incremento variable porque el PIB ha superado el 3’1% (desde 01/07/2018)
Por eso este mes tenemos una nómina de atrasos con un incremento salarial del 1’50% desde el mes de enero.
Si no es posible cobrar el incremento de 0’25% este mismo mes, cobraremos otra nómina de atrasos desde el 01/07/2018.


II. Prestación económica en la situación de Incapacidad Temporal
Quien esté en situación de incapacidad temporal tendrá unas retribuciones del 100% desde el primer día. Esta medida se pone en marcha desde el 05/07/2018.
Hay que presentar el parte de baja desde el primer día.

CCOO propuso que esta medida tuviera carácter retroactivo desde el 01/01/2018.
La Administración hará una consulta jurídica para ver si es posible.


III. Jornada de trabajo en el sector público.
CCOO hizo una propuesta de jornada de 35h semanales para todo el personal.
La Administración no ve clara esta posibilidad y retrasa la negociación de la Jornada de trabajo al mes de septiembre.


IV. Permiso de paternidad
En la UPV los padres estaban disfrutando de 6 semanas de permiso por paternidad, cuatro con cargo a la Seguridad Social y dos con cargo a la Universidad.
CCOO propuso que se mantuvieran las dos semanas con cargo a la UPV y se sumaran a las cinco semanas que se reconocen en los PGE 2018, haciendo un total de 7 semanas.

La Administración no aceptó ninguna propuesta al respecto porque “se siguen manteniendo las 6 semanas, que es más de lo que marca la Ley y la Universidad se ahorra dinero”.
Ya veremos para qué.


V. Otras medidas: Plan de pensiones, etc.
Dentro del incremento retributivo que autorizan los PGE 2018 se incluye un incremento adicional del 0’2% de la masa salarial, que puede llegar hasta el 0’3% si la UPV está en situación de superávit en el ejercicio 2017.
Este incremento se podrá utilizar “para, entre otras medidas, la implantación de planes o proyectos de mejora de la productividad o la eficiencia, la revisión de complementos específicos entre puestos con funciones equiparables, la homologación de complementos de destino o la aportación a planes de pensiones”.

La Universidad planteó que este incremento se destinara exclusivamente a Planes de Pensiones.

CCOO hizo la siguiente propuesta:

• Que el incremento adicional que resulte de la Masa Salarial del Personal de Administración y Servicios de la UPV se destine íntegramente a la revisión de complementos específicos entre puestos con funciones equiparables y a la homologación de complementos de destino.

• Que el incremento adicional que resulte de la Masa Salarial del Personal Docente e Investigador se destine a mantener la contratación de Profesorado Asociado al que no se le renueven sus contratos, circunstancia derivada del aumento de la saturación de los Departamentos del 85% al 95% para la autorización de contratación.

Si después de mantener la contratación del Profesorado Asociado anteriormente citado, quedara disponibilidad de dinero, pedimos que este sobrante se destine a aumentar el complemento de productividad de la UPV de manera lineal.

Como la Universidad no sabía qué hacer con este tema, también lo derivó al mes de septiembre.


2. Instrucciones referidas a la contratación en situación de: embarazo, maternidad y equivalentes
Después de mucho tiempo exigiéndole a la Administración que nos dieran por escrito estas instrucciones, por fin han aparecido.

La UPV nos envió una propuesta y CCOO planteó una contrapropuesta, en la que añadía el mantenimiento de la persona interesada en el mismo puesto de la bolsa si renunciaba al contrato por motivo de embarazo, maternidad o paternidad, equiparaba el permiso de maternidad y paternidad con la semanas de maternidad que se pueden ceder al padre y, además, solicitábamos que esta instrucción fuera añadida a la normativa de bolsas de trabajo del PAS y la revisión de la citada normativa.

La Administración asumió la propuesta de CCOO.


3. Revisión y adaptación, en su caso, de los planes de conciliación de la vida familiar y laboral, tanto del PDI como del PAS

CCOO propuso hacer un “Texto Refundido” de ambos planes Concilia (de PAS y PDI) para incluir todas las modificaciones legales de permisos que se han ido dando, que se están aplicando en la Universidad, pero que no se han recogido en la norma interna.
La Administración dijo que también quería hacer alguna modificación en los Planes Concilia y que remitía su modificación al mes de septiembre.

 

A CCOO le parece positivo que la Administración empiece a poner en marcha las mejoras derivadas del II ACUERDO PARA LA MEJORA DEL EMPLEO PÚBLICO Y DE CONDICIONES DE TRABAJO que benefician al conjunto de la plantilla de la UPV, pero no vamos a dejar de pelear porque se pongan en marcha dos medidas, de las que la Administración parece no querer hablar, que consideramos fundamentales para el personal de la Universitat: la Oferta de Empleo Público del PAS para el año 2018 y el Proceso de Estabilización de Empleo. Con estas medidas será posible hacer convocatorias de empleo público con un gran número de plazas que permitirán al personal interino y temporal presentarse, por fin, a una oposición y conseguir una plaza de manera definitiva.

Además, CCOO ha presentado ante la Generalitat Valenciana una propuesta para que se incluya el pago de la Carrera Profesional al personal interino y temporal. Esta propuesta es una enmienda a la ley de acompañamiento de los Presupuestos Generales de la GVA de 2018, que tendrán que ser modificados tras la entrada en vigor de los PGE para este año.

 

 

Som universitat pública

 


És el moment!
  de recuperar els drets        arrabassats

 

 

Serveis per a l'afiliació de CCOO
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
María Jesús Salvador    79029
Alonso Pérez            79029
Julia Sánchez           77043
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.