És evident que la situació en aquest període de temps de duració de l'Estat d'Alarma és excepcional, però ja abans de l'Estat d'Alarma, des de CCOO hem vingut detectant i evidenciant la manera de treballar de la Universitat, que deixa clara la descoordinació en el funcionament entre els diferents òrgans de govern.
Durant aquest últim període excepcional les Meses de negociació convocades han sigut mínimes i si s'ha convocat alguna, normalment ha sigut per exigències de les organitzacions sindicals, per la qual cosa en conseqüència tenim aparcats i pendents de resoldre multitud de temes importants: actualització Pla Concilia, barems per a convocatòries de diferents tipus, regulació de comissions de servei, etc., etc., etc.
A més de la falta de convocatòria dels òrgans de negociació, ens crida l'atenció la urgència i trivialitat amb la qual l'administració tracta els temes, la falta de propostes per part d'aquesta, trobant-nos amb un panorama caòtic i responsabilitzant a les organitzacions sindicals de la presentació de propostes a necessitats que han de partir inicialment des de la pròpia administració, perquè puguen ser revisades i debatudes per les i els components dels òrgans de negociació amb anterioritat a les reunions i que les organitzacions sindicals puguen presentar les seues alternatives
En la sessió de la Mesa General de Negociació celebrada avui dijous dia 18 de juny, per exigència de les organitzacions sindicals, s'ha presentat com a punt únic del dia ‘Fase de nova normalitat’ per a tractar la incorporació quasi immediata als llocs de treball, encara que sense una proposta específica de l'administració sobre com fer-ho.
Únicament han comunicat la data de reincorporació dels responsables dels CDIS (dilluns 22 de juny) i de tota la plantilla (dilluns 29 de juny). I res més.
Al final de la reunió d'aquest matí s'ha conclòs que aquesta mateixa vesprada se'ns remetrà la proposta específica de l'administració per a revisar-la i debatre-la matí, en una continuació de la reunió de la Mesa General de negociació.
Com ja hem exposat inicialment, CCOO ha tornat a evidenciar les presses de l'administració per a tractar temes importants que afecten a tot el personal de la Universitat i també presses per a elaborar una proposta específica amb tan poc temps.
Per part de CCOO s'ha demandat que, en la proposta de l'Administració, s'especifique:
- Mantenir la prioritat del treball no presencial, com a mínim fins a l'1 de setembre, amb caràcter temporal, transitori i sense perjudici de la seua negociació posterior.
Amb especial atenció als col·lectius de personal vulnerable al COVID-19 i aquelles persones afectades per problemes de conciliació, pel tancament de centres educatius o de centres de majors.
- L'aplicació de les possibilitats de flexibilització de la jornada laboral per motius de conciliació justificats.
- Programació d'horaris escalonats que eviten la coincidència massiva del personal en les franges d'entrada i eixida del treball.
- Organització horària o torns rotatius entre el personal dels CDIS, on es concentre molt personal i no es puguen mantenir les mesures de distanciament marcades per la normativa vigent.
- Rigoroses mesures de protecció per al personal que es trobe en el grup vulnerable, que per necessitats del servei s'haja d'incorporar esporàdicament.
Encara que els representants de l'administració han reiterat que les mesures de seguretat i protecció ja estan accessibles i que en la setmana vinent s'ultimaran les que falten, CCOO ha posat de manifest que en nombrosos CDIS no es compleixen aquestes mesures (ventilació, aire condicionat, etc.), per la qual cosa ha exigit que per a la ‘Fase de nova normalitat’ d'entrada al treball, que proposa l'administració per a dilluns que ve 29 de juny, ja han d'estar resoltes.
Finalment, CCOO ha requerit a la Universitat que, a l'efecte del càlcul de la productivitat del personal, no es disminuïsca la retribució pel temps de baixa per incapacitat temporal (IT) amb motiu de COVID-19 o per baixes laborals motivades per violència de gènere
Des de CCOO continuarem informant de les negociacions dutes a terme en els dies successius.
.
.
Es evidente que la situación en este periodo de tiempo de duración del Estado de Alarma es excepcional, pero ya antes del Estado de Alarma, desde CCOO hemos venido detectando y evidenciando la forma de trabajar de la Universitat, que deja clara la descoordinación en el funcionamiento entre los distintos órganos de gobierno.
Durante este último periodo excepcional las Mesas de negociación convocadas han sido mínimas y si se ha convocado alguna, normalmente ha sido por exigencias de las organizaciones sindicales, por lo que en consecuencia tenemos aparcados y pendientes de resolver multitud de temas importantes: actualización Plan Concilia, baremos para convocatorias de distintos tipos, regulación de comisiones de servicio, etc., etc., etc.
Además de la falta de convocatoria de los órganos de negociación, nos llama la atención la premura y trivialidad con la que la administración trata los temas, la falta de propuestas por parte de la misma, encontrándonos con un panorama caótico y responsabilizando a las organizaciones sindicales de la presentación de propuestas a necesidades que deben partir inicialmente desde la propia administración, para que puedan ser revisadas y debatidas por las y los componentes de los órganos de negociación con anterioridad a las reuniones y que las organizaciones sindicales puedan presentar sus alternativas.
En la sesión de la Mesa General de Negociación celebrada hoy jueves día 18 de junio, por exigencia de las organizaciones sindicales, se ha presentado como punto único del día ‘Fase de nueva normalidad’ para tratar la incorporación casi inmediata a los puestos de trabajo, aunque sin una propuesta específica de la administración sobre cómo hacerlo.
Únicamente han comunicado la fecha de reincorporación de los responsables de los CDIS (lunes 22 de junio) y de toda la plantilla (lunes 29 de junio). Y nada más.
Al final de la reunión de esta mañana se ha concluido que esta misma tarde se nos remitirá la propuesta específica de la administración para revisarla y debatirla mañana, en una continuación de la reunión de la Mesa General de negociación.
Como ya hemos expuesto inicialmente, CCOO ha vuelto a evidenciar las prisas de la administración para tratar temas importantes que afectan a todo el personal de la Universitat y también prisas para elaborar una propuesta específica con tan poco tiempo.
Por parte de CCOO se ha demandado que, en la propuesta de la Administración, se especifique:
- Mantener la prioridad del trabajo no presencial, como mínimo hasta el 1 de septiembre, con carácter temporal, transitorio y sin perjuicio de su negociación posterior.
Con especial atención a los colectivos de personal vulnerable al COVID-19 y aquellas personas afectadas por problemas de conciliación, por el cierre de centros educativos o de centros de mayores.
- La aplicación de las posibilidades de flexibilización de la jornada laboral por motivos de conciliación justificados.
- Programación de horarios escalonados que eviten la coincidencia masiva del personal en las franjas de entrada y salida del trabajo.
- Organización horaria o turnos rotativos entre el personal de los CDIS, donde se concentre mucho personal y no se puedan mantener las medidas de distanciamiento marcadas por la normativa vigente.
- Rigurosas medidas de protección para el personal que se encuentre en el grupo vulnerable, que por necesidades del servicio se deba incorporar esporádicamente.
Aunque los representantes de la administración han reiterado que las medidas de seguridad y protección ya están accesibles y que en la próxima semana se ultimarán las que falten, CCOO ha puesto de manifiesto que en numerosos CDIS no se cumplen estas medidas (ventilación, aire acondicionado, etc.), por lo que ha exigido que para la ‘Fase de nueva normalidad’ de entrada al trabajo, que propone la administración para el próximo lunes 29 de junio, ya deben estar resueltas.
Por último, CCOO ha requerido a la Universitat que, a los efectos del cálculo de la productividad del personal, no se disminuya la retribución por el tiempo de baja por incapacidad temporal (IT) con motivo de COVID-19 o por bajas laborales motivadas por violencia de género.
Desde CCOO seguiremos informando de las negociaciones llevadas a cabo en los días sucesivos.
.
.
.
Som treballadors
Som treballadores
Som universitat
.
Serveis per a l'afiliació de CCOO
CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.
Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428
email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php
.