CCOO exigeix la inclusió del PAS de les Universitats en la carrera professional de la Generalitat i un millor finançament de les Universitats Públiques valencianes

 L'acord de les Conselleries d'Educació i d'Hisenda arriba tard i mal.
No és suficient l'autorització per a pagar, cal la corresponent aportació pressupostària a les Universitats

   2015 03 24 AJ


La Conselleria de Educació, i la Conselleria d'Hisenda han anunciat fa poques setmanes un acord amb les cinc Universitats públiques valencianes per a la redacció d'un decret que autoritze les Universitats a pagar dels seus propis pressupostos el primer tram (un 10%) de la carrera professional del PAS i que modifique el complement salarial del PDI.

CCOO considera absolutament insuficient aquest acord, el qual es produeix unilateralment i sense negociació amb els Sindicats, encara que nosaltres ho hem exigir reiteradament.

Pel que fa a la carrera professional del PAS, CCOO vol manifestar que aquest Decret, quan finalment s’aprove, arribarà tard i malament.  Després  de mesos d’exigir que s’incloga al PAS de les Universitats públiques en la regulació general de la carrera professional, ara ens trobem amb una simple autorització administrativa sense aportació financera de la Generalitat. No calia esperar tant de temps per a finalment dir només que les Universitats paguen del seu pressupost la carrera professional. A més a més, s’autoritzarà només a pagar el primer tram (un 10%) d’aquesta carrera, que és el que el personal de la Generalitat ja va cobrar en 2015, sense que per al PAS de les Universitats s’incorpore el segon tram que aquest personal ja cobrarà en 2016.

D’altra banda, l’eufemisme que utilitza la Generalitat quan anuncia que “respecta l'autonomia en la gestió financera de les Universitats Públiques Valencianes”, no pretén més que amagar que no fa cap aportació pressupostària per a pagar aquesta carrera professional.

Això és particularment greu i no resol el pagament d’aquesta carrera perquè com que la situació financera de les cinc Universitats públiques és molt diferent, les que no tinguen recursos no podran pagar-la, la qual cosa crearà un altre greuge comparatiu més. No és suficient l'autorització per a pagar, cal la corresponent aportació pressupostària a les Universitats, que la Generalitat no ha fet per al 2016 i que de moment només compromet vagament per al 2017.

CCOO recorda una vegada més que les Universitats públiques valencianes estan infrafinançades des de fa anys i que en algunes d’elles l'aportació de la Generalitat només arriba per a pagar les nòmines del personal. Aquesta situació d’insuficient finançament públic no ha millorat amb el nou Govern de la Generalitat i la manca de recursos públics s'ha de cobrir amb les taxes dels estudiants (que no s’han reduït) i "l'autonomia financera" de les Universitats, és a dir, els recursos privats que cadascuna puga obtindre. Mentre el nou Consell no trenque amb la política de retallades pressupostàries instaurada pel PP, les Universitats Públiques no podran oferir a la societat valenciana en condicions dignes el servei públic d’educació superior, investigació i transferència del coneixement que aquesta necessita.

Pel que fa al complement autonòmic del PDI, sembla que la Conselleria es limitarà a aplicar allò que ja havia previst l’anterior Consell i que no va arribar a aprovar: tan sols resoldre el problema de la pròrroga de les autoritzacions provisionals als complements d'algunes Universitats, sense aportar tampoc finançament addicional per poder-los pagar. Això suposa retocar només una part mínima d'un Decret que necessita urgentment una revisió global, tant pel que fa als complements autonòmics -que no es modifiquen-  com respecte a la regulació de les figures de PDI laboral.

  Defensem la Universitat Pública

Davant d’aquesta situació, CCOO reitera una vegada més les seues exigències:

* La inclusió del PAS de les Universitats públiques en la carrera professional, igual que la resta del personal de la Generalitat Valenciana i amb l’aportació del finançament corresponent.

* La modificació global del Decret valencià de professorat, tant en els complements autonòmics com sobretot en la regulació de les figures de PDI laboral i les seues retribucions.

* L’aportació a les Universitats d’un finançament públic suficient per al desenvolupament de les funcions que la societat els ha encomanat.

* La constitució de la Mesa Sectorial d’Universitats i l’’inici immediat d’un procés efectiu de negociació amb els Sindicats representatius de les treballadores i treballadors de les Universitats públiques.

Amb tu, construïm el futur

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Serveis per a l'afiliació de CCOO

http://www.ccoo.upv.es/


 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.