La justícia àmplia al personal docent temporal el dret a avaluar els seus mèrits científics

    2019 10 26 sentencia TSJ Canarias Sexenios PDI temporal.

 

CCOO guanya una sentència que reconeix a docents i investigadors universitaris eventuals la possibilitat d'optar al complement de productivitat investigadora.

El Tribunal Superior de Justícia de Canàries acaba de reconèixer el dret de tot el PDI temporal de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria a ser inclòs en la convocatòria per a l'avaluació dels seus mèrits investigadors amb l'objectiu d'accedir al reconeixement de sexennis d'investigació.

CCOO ha vingut reivindicat aquesta mesura des de fa anys, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia Europeu, que va dictaminar que no es pot discriminar als treballadors temporals.

CCOO reclama el ple reconeixement de la capacitat investigadora del PDI temporal a la Universitat Politècnica de València, la qual cosa inclou l'avaluació dels seus mèrits, com es fa ja per al personal fix, a fi de procedir, si escau, al cobrament de sexennis.

En aquest sentit, i donada la proximitat de l'avaluació de l'activitat investigadora, CCOO demana la reunió de la Mesa de negociació del PDI per a acordar l'aplicació d'aquesta sentència.
Altres universitats, com la Universitat de La Rioja ja ha anunciat que s'aplicarà aquesta sentència.

Entre altres figures, en el personal temporal es troben: Ajudants Doctors i Doctores, Professors i Professores Col·laboradores, Professorat Associat i Contractes en el marc de la Llei de la Ciència (pre i postdoctorals, Ramón y Cajal, etc.).


Des de CCOO continuarem promovent recursos judicials fins a completar tots els col·lectius temporals del PDI i totes les universitats, i continuarem mantenint els recursos fins a l'última instància.


Sentències reconeixent el dret de tot el PDI contractat temporal a ser avaluat pels seus mèrits investigadors (Sexennis):

    ULPGC: Accedir a la Sentència íntegra del TSJ-C (Sexennis) [PDF]

    UNIRIOJA: Accedir a la Sentència íntegra del TSJ-LR (Sexennis) [PDF]

        http://ccoo.upv.es/images/stories/Universidad/Ense%C3%B1anza-publica-da-pena-04.jpeg

 

 

La justicia amplia al personal docente temporal el derecho a evaluar sus méritos científicos

CCOO gana una sentencia que reconoce a docentes e investigadores universitarios eventuales la posibilidad de optar al complemento de productividad investigadora.

El Tribunal Superior de Justicia de Canarias acaba de reconocer el derecho de todo el PDI temporal de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria a ser incluido en la convocatoria para la evaluación de sus méritos investigadores con el objetivo de acceder al reconocimiento de sexenios de investigación.

CCOO ha venido reivindicado esta medida desde hace años, tras la sentencia del Tribunal Superior de Justicia Europeo, que dictaminó que no se puede discriminar a los trabajadores temporales.

CCOO reclama el pleno reconocimiento de la capacidad investigadora del PDI temporal en la Universitat Politècnica de València, lo que incluye la evaluación de sus méritos, como se hace ya para el personal fijo, con objeto de proceder, en su caso, al cobro de sexenios.

En este sentido, y dada la proximidad de la evaluación de la actividad investigadora, CCOO pide la reunión de la Mesa de negociación del PDI para acordar la aplicación de esta sentencia.
Otras universidades, como la Universidad de La Rioja ya ha anunciado que se va a aplicar esta sentencia.

Entre otras figuras, en el personal temporal se encuentran: Ayudantes Doctores y Doctoras, Profesores y Profesoras Colaboradoras, Profesorado Asociado y Contratos en el marco de la Ley de la Ciencia (pre y postdoctorales, Ramón y Cajal, etc.).


Desde CCOO seguiremos promoviendo recursos judiciales hasta completar todos los colectivos temporales del PDI y todas las universidades, y seguiremos manteniendo los recursos hasta la última instancia.


    Sentencias reconociendo el derecho de todo el PDI contratado temporal a ser evaluado por sus méritos investigadores (Sexenios):

    ULPGC: Acceder a la Sentencia íntegra del TSJC (Sexenios) [PDF]

    UNIRIOJA: Acceder a la Sentencia íntegra del TSJLR (Sexenios) [PDF]

 


No ens oblidem que som una universitat pública



 

 


 

 


Código legislativo de universidades

Serveis per a l'afiliació de CCOO
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
María Jesús Salvador    79029
Alonso Pérez            79029
Julia Sánchez           77043
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.