NO a la reforma de la LOU

                     10 raons i 1 esperança

Per què CCOO diu NO a la reforma de la LOU que planteja el Govern

1. S'atreveix a dur a terme una reforma a la meitat d'una crisi de magnituds sense precedents en lloc de protegir i blindar el futur de l'Educació Superior i de la Ciència del país.

2. Les seues propostes de contractació i de carrera professional són “neoliberals a temps parcial”, més pròpies d'uns altres temps i altres governs.

3. Tria enaltir la figura laboral enfront de la funcionarial privant així a la ciutadania de la Universitat com a servei públic.

4. Encastella a la ANECA com l'autèntic ministeri en l'ombra, permetent que marque el ritme de contractació al país i evita parlar de les arbitrarietats, la falta de transparència i inaccessibilitat de l'agència en els programes d'avaluació del professorat.

5. Crea figures de professorat precari a pesar que proclama treballar en contra de la precarietat i afig altres figures de contractació “a dit”, com la del professor distingit, que va en contra de la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ocupació pública.

6. Manté vigents fórmules que menyscaben l'autonomia universitària, principi fonamental recollit en la Constitució espanyola, reduint la seua capacitat de contractació, com la taxa de reposició, creada per l'anterior govern del PP.

7. Ignora la investigació que es fa en les Universitats Públiques i no reforça la seua estructura contractual.

8. Oblida la necessitat de retenir talent i nega oportunitats als joves investigadors, allargant innecessàriament els terminis i requisits de la carrera professional i evitant crear figures reals d'accés.

9. Es nega a actualitzar les retribucions i els complements salarials i els converteix en simples requisits de verificació de la qualitat, incidint en la precarietat de l'ocupació.

10. No escolta a les plantilles i prefereix envoltar-se de gestors en lloc de dialogar i acceptar propostes.


Què esperem que ocórrega

Que el ministre mire al voltant i comprenga que la Ciència i l'Educació Superior es fan fonamentalment en les Universitats Públiques i es decidisca a protegir-les com un dels recursos més importants per al progrés, a partir del diàleg i del consens, des d'una aposta pel finançament estable i un compromís de futur per a col·locar a la Universitat Pública espanyola en el lloc internacional que mereix la ciutadania d'aquest país sense obviar o relegar l'equitat social.

Comentaris a la reunió, del 07-10-2020, entre el Ministeri d'Universitats i els sindicats majoritaris de les Universitats Públiques.

    https://ccoo.upv.es/images/stories/Universidad/Recuperar-incrementos-arrebatados-02.png

 

NO a la reforma de la LOU

 

                     10 razones y 1 esperanza

Por qué CCOO dice NO a la reforma de la LOU que plantea el Gobierno

1. Se atreve a llevar a cabo una reforma en mitad de una crisis de magnitudes sin precedentes en lugar de proteger y blindar el futuro de la Educación Superior y de la Ciencia del país.

2. Sus propuestas de contratación y de carrera profesional son “neoliberales a tiempo parcial”, más propias de otros tiempos y otros gobiernos.

3. Elige ensalzar la figura laboral frente a la funcionarial privando así a la ciudadanía de la Universidad como servicio público.

4. Encumbra a la ANECA como el auténtico ministerio en la sombra, permitiendo que marque el ritmo de contratación en el país y evita hablar de las arbitrariedades, la falta de transparencia e inaccesibilidad de la agencia en los programas de evaluación del profesorado.

5. Crea figuras de profesorado precario a pesar de que proclama trabajar en contra de la precariedad y añade otras figuras de contratación “a dedo”, como la del profesor distinguido, que va en contra de la igualdad de oportunidades en el acceso al empleo público.

6. Mantiene vigentes fórmulas que menoscaban la autonomía universitaria, principio fundamental recogido en la Constitución española, reduciendo su capacidad de contratación, como la tasa de reposición, creada por el anterior gobierno del PP.

7. Ignora la investigación que se hace en las Universidades Públicas y no refuerza su estructura contractual.

8. Olvida la necesidad de retener talento y niega oportunidades a los jóvenes investigadores, alargando innecesariamente los plazos y requisitos de la carrera profesional y evitando crear figuras reales de acceso.

9. Se niega a actualizar las retribuciones y los complementos salariales y los convierte en simples requisitos de verificación de la calidad, incidiendo en la precariedad del empleo.

10. No escucha a las plantillas y prefiere rodearse de gestores en lugar de dialogar y aceptar propuestas.


Qué esperamos que ocurra

Que el ministro mire alrededor y comprenda que la Ciencia y la Educación Superior se hacen fundamentalmente en las Universidades Públicas y se decida a protegerlas como uno de los recursos más importantes para el progreso, a partir del diálogo y del consenso, desde una apuesta por la financiación estable y un compromiso de futuro para colocar a la Universidad Pública española en el puesto internacional que merece la ciudadanía de este país sin obviar o relegar la equidad social.


Comentarios a la reunión, del 07-10-2020, entre el Ministerio de Universidades y los sindicatos mayoritarios de las Universidades Públicas.

 

.

Aquest virus el parem units

 

.

 

No ens oblidem que som una universitat pública

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.