MILERS D'EUROS PER A SUPORT A LA INVESTIGACIÓ PERDUTS

Recentment s'han rebut els resultats de les convocatòries de projectes de la Generalitat Valenciana de l'any passat. Bona part dels diners d'aquestes convocatòries es dedica a la contractació de personal.

Doncs bé, com altres anys la Generalitat ha resolt les anualitats amb caràcter retroactiu. És a dir, encara que els investigadors responsables disposen del finançament que van demanar per a tot l'any 2019 només des de fa unes setmanes, se'ls obliga a consumir tot el finançament en els últims (pocs) mesos d'aqueix mateix any.

El raonable és que la Generalitat Valenciana resolguera abans de l'inici de l'any, o si no és possible, que l'anualitat del projecte començara en el moment en el qual l'investigador disposa del finançament.

La situació actual, és que, incloent els retards en les convocatòries de la UPV (uns 50 dies), només siga possible contractar a personal durant 1 o 2 mesos a la fi de 2019, partint de pressupostos plantejats per als 12 mesos de l'any. Els diners que no es puga consumir (que serà bastant), es retorna, amb interessos, a la Generalitat.

Aquesta situació no és una anomalia d'aquesta convocatòria; ocorre tots els anys des de fa diverses convocatòries. Afecta al perfil acadèmic dels professors responsables i abunda en la situació, ja de per si mateix complicada, de les persones contractades amb càrrec a projectes d'investigació.

Què està fent la UPV per a resoldre aquest problema?

Des de CCOO, oferim el nostre suport per a parlar amb la Generalitat per a resoldre aquest greu situació.

   Curriculum 05
MILES DE EUROS PARA SOPORTE A LA INVESTIGACIÓN PERDIDOS

Recientemente se han recibido los resultados de las convocatorias de proyectos de la Generalitat Valenciana del año pasado. Buena parte del dinero de estas convocatorias se dedica a la contratación de personal.

Pues bien, como otros años la Generalitat ha resuelto las anualidades con carácter retroactivo. Es decir, aunque los investigadores responsables disponen de la financiación que pidieron para todo el año 2019 sólo desde hace unas semanas, se les obliga a consumir toda la financiación en los últimos (pocos) meses de ese mismo año.

Lo razonable es que la Generalitat Valenciana resolviera antes del inicio del año, o si no es posible, que la anualidad del proyecto comenzara en el momento en el que el investigador dispone de la financiación.

La situación actual, es que, incluyendo los retrasos en las convocatorias de la UPV (unos 50 dias), sólo sea posible contratar a personal durante 1 o 2 meses a finales de 2019, partiendo de presupuestos planteados para los 12 meses del año. El dinero que no se pueda consumir (que será bastante), se devuelve, con intereses, a
la Generalitat.

Esta situación no es una anomalía de esta convocatoria; ocurre todos los años desde hace varias convocatorias. Afecta al perfil académico de los profesores responsables y abunda en la situación, ya de por sí complicada, de las personas contratadas con cargo a proyectos de investigación.

¿Qué está haciendo la UPV para resolver este problema?

Desde CCOO, ofrecemos nuestro apoyo para hablar con la Generalitat para resolver este grave situación.

 


No ens oblidem que som una universitat pública

 

 


Serveis per a l'afiliació de CCOO

Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya

CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat, la Unió General de Treballadors.
Així ho acredita el Ministeri de Treball en una certificació el dia 19 de juny de 2019.

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez            79029
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Julia Benet        77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :  https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php


.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.