L'Explotació del PDI Laboral en la UPV

Des que es va aprovar el Reial decret-llei 14/2012, que augmenta o redueix la càrrega del professorat en funció del nombre de sexennis i de si es té o no sexenni viu, les diverses universitats espanyoles van crear normatives pròpies per a regular la seua aplicació.

El motiu és evident: el RD 14/2012 estableix un marc general, però no entra en els detalls. En particular, no té en compte si un determinat tipus de figura de PDI pot demanar l'avaluació d'un sexenni, quants anys calen perquè es publique una aportació avaluable en un sexenni, quant temps pren l'avaluació, els períodes que la CNEAI no permet avaluar, etc. Per tant, un objectiu principal de moltes de les normatives que regulen l'aplicació del RD 14/2012 en altres universitats és modular l'aplicació del RD 14/2012 tenint en compte els detalls anteriorment esmentats.

Però açò no és així en la NOA de la UPV. I l'efecte és que quan un PDI de la UPV passa a trobar-se, en millorar durant la seua carrera docent i investigadora, en una situació no contemplada pel RD 14/2012, la seua capacitat docent pansa a ser la màxima: 32 crèdits. Açò és així independentment de si té mèrits suficients (o de sobres) per a tenir el sexenni viu, ja que la UPV tracta igual a qui no pot disposar d'una avaluació positiva per motius burocràtics, com a qui no l'ha obtingut podent fer-ho.

Un efecte evident és aquell que es produeix en els professors ajudants doctores (AJUD) que compleixen amb la seua recerca i s'acrediten a Contractat Doctor (o fins i tot a Titular d'Universitat). Seria raonable esperar que si compleixen, continuaren amb la capacitat docent corresponent, 24 crèdits. Però no a la UPV, on la seua capacitat docent és de 32 crèdits, perquè no poden demanar sexenni i el marc legal permet explotar-los.

¿Per què anem a molestar-nos en disquisicions acadèmiques si la jugada ens permet estalviar diners en contractacions i millorar les rebaixes docents a col·lectius menys vulnerables? No. És millor no modificar res de la base de la maquinària perfectament estructurada en la nostra NOA. Aqueixa maquinària els objectius sagrats de la qual són la medició, la recompensa i la productivitat. És millor no tenir en compte a qui et diga que una lleugera modificació en les rebaixes docents de tots els altres podria donar a aquestes persones el que els correspon.

Des de CCOO, demanem als membres del Consell de Govern que rebutgen la proposta de modificació de la NOA que es pretén aprovar el proper dijous 15, ja que, a més de no resoldre altres problemes, la proposta de modificació no actua sobre l'explotació descrita en aquest text. També demanem als membres del Consell de Govern que insten a l'administració a iniciar una negociació com correspon sobre aquests temes en Mesa de Negociació del PDI tan prompte com siga possible, perquè aquesta situació es resolga abans del pròxim curs acadèmic.

   Desesperacion a nivel de usuario

 

 

Amb tu, construïm el futur


Informe Pensiones:

Serveis per a l'afiliació de CCOO

Serveis per a l'afiliació de CCOO

  http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 








 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.