CCOO PV exigeix que es resolguen urgentment els problemes que afecten el professorat associat

Exigim a la Conselleria d"Educació que agilitze les negociacions del Conveni Col•lectiu i aporte el finançament necessari per a les millores retributives del professorat Associat.

La situació laboral i acadèmica del professorat Associat es troba fortament degradada des de fa massa temps. Des de la perversió de la figura, el seu ús per a finalitats ben diferents a les que marca la llei o la seua utilització per a cobrir docència estructural, a la continua degradació de les seues condicions laborals (retribucions, jornada...) i el nul reconeixement acadèmic de les seues tasques, que van més enllà de la simple impartició de classes. Tot plegat ha anat enquistant una situació altament precaritzada i en la que el professorat Associat es configura com a un instrument per aconseguir mà d’obra barata i cobrir, amb un cost molt baix i una altíssima flexibilitat, creixents necessitats docents en un context de reduccions pressupostàries. Les mancances i discriminacions que afecten el professorat Associat continuen dibuixant un panorama impropi d’una Universitat que es pretén avançada i compromesa amb la qualitat docent i investigadora.

CCOO exigeix que es resolguen urgentment els problemes que afecten el professorat Associat, començant pels més sagnants i que s’encete decididament la millora de les seues condicions laborals i acadèmiques, sobretot perquè algunes d’elles ni tan sols necessiten de més recursos pressupostaris. Cal, per tant, començar a abordar urgentment tant per part dels Rectorats com també des de Generalitat i el Govern central  qüestions com ara:

-  Millores retributives, per assolir el salari de TEU a temps parcial.
- Reconeixement del conjunt de les tasques realitzades pel professorat associat dintre de la seua dedicació i eliminació de discriminacions.
- Plena participació del professorat associat en totes les activitats acadèmiques en igualtat de condicions (postgraus, projectes d’innovació...)
- Durada de tres anys dels contractes per donar una major continuïtat a la seua relació laboral.
- Obrir vies de promoció, particularment als departaments amb gran nombre d’Associats que estan cobrint necessitats docents estructurals.
- Pla d’estabilització del professorat associat acreditat a Titular d’Universitat o a Contractat Doctor, que incloga també criteris relatius a la seua antiguitat a la Universitat i al balanç docent de les àrees de coneixement.
- Millorar l’assignació de la docència, amb una millor adequació amb la seua experiència professional i defugint la utilització del professorat associat com a últim recurs de flexibilitat i ajust del POD.

- Creació de noves figures contractuals, per a les substitucions i interinitats.
- Reconeixement de quinquennis i sexennis
- Modificació de la participació del professorat associat als òrgans de govern.

 

CCOO, reitera el seu compromís de continuar treballant per aconseguir aquestes reivindicacions, com en totes les qüestions laborals a la Mesa Negociadora de cada Universitat.

També exigim a la Conselleria d’Educació que prenga les mesures que són de la seua competència, agilitze les negociacions del Conveni Col·lectiu i aporte el finançament necessari per a les millores retributives del professorat Associat.

Per a CCOO la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de  les Universitats Públiques Valencianes ha de ser el marc en el que s’han de resoldre algunes de les qüestions plantejades.

CCOO continuarà treballant, amb la negociació i la mobilització, per millorar les condicions de treball i la Universitat pu´blica.

     Trabajar sin contrato

 


Som treballadors
   Som treballadores
      Som universitat

 

 


Atenció a l´afiliació
http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.