Llums i ombres en la nova convocatòria de sexennis

L'actual convocatòria segueix una línia continuista que no atén algunes de les reivindicacions que vénen assenyalant els agents socials

Avui dia 17 de gener s'inicia el termini de sol·licitud d'avaluació de l'activitat investigadora (sexennis). La convocatòria romandrà oberta fins al dia 5 de febrer de 2022.

En la present convocatòria s'arreplega el dret del personal funcionari de recent incorporació a la convalidació dels trams d'investigació reconeguts en l'etapa anterior a l'ingrés a la funció pública.
Des de CCOO celebrem que, a més, els efectes econòmics d'aquesta convalidació siguen des que la persona sol·licitant va adquirir la condició de funcionària, tal com hem vingut demandant en les últimes convocatòries.

No obstant això, altres aspectes continuen llastrant les convocatòries de sexennis. Encara que es reconeix el dret a l'avaluació del personal funcionari a temps parcial, els corresponents efectes econòmics d'aquest complement de productivitat només seran reconeguts quan la persona passe a prestar serveis a temps complet. CCOO entén que aquesta redacció vulnera el dret de garantir l'efectiva equiparació i igualtat de drets de les persones treballadores a temps parcial i a temps complet, per la qual cosa ha recorregut la present convocatòria davant els Tribunals.

En tot cas, la qual cosa CCOO considera més important, i així ho porta demandant en els últims anys al Govern, és la urgent necessitat d'establir la Mesa de negociació d'universitats on un dels temes inajornables a abordar és la modificació i actualització del RD de Retribucions del Professorat Funcionari Universitari en vigor des de 1989 (RD 1086/1989, de 28 d'agost), un text que està clarament desactualitzat i que cal renovar.

Secretaria d'Universitat i Investigació de FE CCOO
17 de gener de 2022

.

Més informació:
Vicerectorat d'Investigació VINV - Convocatòries sexennis 2021.
https://www.upv.es/entidades/VINV/info/981097normalc.html

 

 

 

Els drets es conquisten i es defensen

 

 

 

 

 

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

https://ccoo.upv.es/images/logoccooUPV.png

 

 

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.