EN DEFENSA DE L'ESTABILITAT I LA QUALITAT EN LA PLANTILLA DEL PROFESSORAT I PERSONAL INVESTIGADOR DE LA UPV

Aquests últims anys, hem viscut una situació excepcional que ha donat lloc a canvis importants en les condicions de treball i de promoció de les persones vinculades a la Universitat Politècnica de València. En particular, la no-renovació de contractes, duta a terme entre el Personal Investigador i el professorat Associat, ha fet palés la necessitat de continuar defensant, davant l'administració de la UPV, l'estabilitat contractual de tot el personal vinculat a aquesta universitat, perquè les polítiques de personal no contemplen l'acomiadament o la no-recontractació com la solució fàcil als problemes de plantilla i de finançament de la UPV.

Des de CCOO, estem convençuts que hi ha altres formes de fer política universitària, situant  les persones i la qualitat dels llocs de treball en el centre de tota actuació, tant del Personal Investigador com del PDI o PAS. Aquestes polítiques són un requisit indispensable de qualitat dins del sistema universitari, i això implica, entre altres coses, evitar la precarietat (temporalitat en els contractes i salaris baixos) i facilitar l'estabilització i promoció com a resultat natural del treball ben fet.

Des de CCOO, continuarem lluitant perquè el professorat de la UPV tinga l'opció de promocionar a les places a què estiga acreditat i puga continuar amb la seua carrera docent-investigadora en la UPV. Aquest suport ha de realitzar-se mitjançant dues vies diferents: assegurant la promoció del professorat acreditat i facilitant la realització de treball curricular per a obtenir l'acreditació. Així, des de CCOO sempre hem defensat, i continuarem defensant:

– La negociació de l'estructura de la plantilla de PDI amb la finalitat de garantir el relleu generacional i evitar la pèrdua de personal format.

– L'equiparació en drets i deures de totes les figures de professorat laboral i funcionari.

– La promoció, en el menor temps possible i a petició de les persones implicades, de tot el professorat que haja obtingut l'acreditació, prioritzant les places d'Ajudants i Ajudants Doctors.

– La modificació del barem actual per a la contractació de PDI, amb criteris objectius i transparents.

– La negociació efectiva dels criteris de distribució de l’OPO (Oferta Pública d'Ocupació).

– L'establiment de mecanismes d'incorporació a la carrera docent del professorat associat.

– La definició de criteris objectius i transparents per a la renovació de contractes del professorat associat.  

– La creació de mecanismes de suport que permeten aconseguir el grau de doctor al professorat no doctor, la consecució de sexennis, l'acreditació a figures superiors, la redacció de recursos a les avaluacions negatives de sexennis i acreditacions, etc.  

– La promoció de la recerca com a activitat quotidiana del professorat, amb el suport tant a centres, departaments i instituts com a xicotets grups i grups emergents, sense marginar cap figura laboral. Per a açò, sol·licitem la creació d'un observatori de recerca i promoció de la cooperació entre professorat de diferents àrees.

Així mateix, des de CCOO, defensem una major estabilitat i capacitat de promoció per al Personal Investigador a través de la creació de figures estables de recerca, independents de la plantilla necessària per a cobrir necessitats docents, així com l'establiment d'una remuneració digna que continga la possibilitat de percebre complements.

Creiem que ja és hora de posar el focus en les desigualtats derivades de les circumstàncies particulars de les persones, especialment les diferències de gènere, a l'hora de disposar del temps i dedicació necessaris per a aconseguir un currículum en igualtat de condicions que la resta de companys/es i amb l'objectiu manifest de trobar solucions adequades.


En aquests moments, la presència de CCOO com a sindicat de classe amb força en la nostra universitat és una garantia, com ho ha sigut en el passat i ho serà en el futur gràcies a la teua confiança, que hi ha qui lluita perquè es desenvolupen polítiques que situen les persones i la qualitat dels llocs de treball en el nivell d'importància que els correspon.

         ÉS EL MOMENT!                                    VOTA CCOO

 


          VOTA CCOO - ELECCIONS SINDICALS - 4 DESEMBRE 2018

 

EN DEFENSA DE LA ESTABILIDAD Y LA CALIDAD EN LA PLANTILLA DEL PROFESORADO Y PERSONAL INVESTIGADOR DE LA UPV

Estos últimos años, hemos vivido una situación excepcional que ha dado lugar a cambios importantes en las condiciones de trabajo y de promoción de las personas vinculadas a la Universitat Politècnica de València. En particular, la no-renovación de contratos, llevada a cabo entre el Personal Investigador y el profesorado Asociado, ha hecho patente la necesidad de continuar defendiendo, ante la administración de la UPV, la estabilidad contractual de todo el personal vinculado a esta universidad, para que las políticas de personal no contemplen el despido o la no-recontratación como la solución fácil a los problemas de plantilla y de financiación de la UPV.

Desde CCOO, estamos convencidos de que hay otras formas de hacer política universitaria, situando en el centro de toda actuación a las personas y la calidad de los puestos de trabajo, tanto del Personal Investigador como del PDI o PAS. Estas políticas son un requisito indispensable de calidad dentro del sistema universitario, y esto implica, entre otras cosas, evitar la precariedad (temporalidad en los contratos y salarios bajos) y facilitar la estabilización y promoción como resultado natural del trabajo bien hecho.

Desde CCOO, continuaremos luchando porque el profesorado de la UPV tenga la opción de promocionar a las plazas a que esté acreditado y pueda continuar con su carrera docente-investigadora en la UPV. Este apoyo tiene que realizarse mediante dos vías diferentes: asegurando la promoción del profesorado acreditado y facilitando la realización de trabajo curricular para obtener la acreditación. Así, desde CCOO siempre hemos defendido, y continuaremos defendiendo:

– La negociación de la estructura de la plantilla de PDI con el fin de garantizar el relevo generacional y evitar la pérdida de personal formado.

– La equiparación en derechos y deberes de todas las figuras de profesorado laboral y funcionario.

– La promoción, en el menor tiempo posible y a petición de las personas implicadas, de todo el profesorado que haya obtenido la acreditación, priorizando las plazas de Ayudantes y Ayudantes Doctores.

– La modificación del baremo actual para la contratación de PDI, con criterios objetivos y transparentes.

– La negociación efectiva de los criterios de distribución de la OPE (Oferta Pública de Empleo).

– El establecimiento de mecanismos de incorporación a la carrera docente del profesorado asociado.

– La definición de criterios objetivos y transparentes para la renovación de contratos del profesorado Asociado.  

– La creación de mecanismos de apoyo que permitan conseguir el grado de doctor al profesorado no doctor, la consecución de sexenios, la acreditación a figuras superiores, la redacción de recursos a las evaluaciones negativas de sexenios y acreditaciones, etc.  

– La promoción de la investigación como actividad cotidiana del profesorado, con el apoyo tanto a centros, departamentos e institutos como a pequeños grupos y grupos emergentes, sin marginar ninguna figura laboral. Para ello, solicitamos la creación de un observatorio de investigación y promoción de la cooperación entre profesorado de diferentes áreas.

Asimismo, desde CCOO, defendemos una mayor estabilidad y capacidad de promoción para el Personal Investigador a través de la creación de figuras estables de investigación, independientes de la plantilla necesaria para cubrir necesidades docentes, así como el establecimiento de una remuneración digna que contemple la posibilidad de percibir complementos.

Creemos que ya es hora de poner el foco en las desigualdades derivadas de las circunstancias particulares de las personas, especialmente las diferencias de género, a la hora de disponer del tiempo y dedicación necesarios para lograr un currículum en igualdad de condiciones que el resto de compañeros/as y con el objetivo manifiesto de encontrar soluciones adecuadas.

En estos momentos, la presencia de CCOO como sindicato de clase con fuerza en nuestra universidad es una garantía, como lo ha sido en el pasado y lo será en el futuro gracias a tu confianza, de que hay quien lucha para que se desarrollen políticas que sitúen a las personas y la calidad de los puestos de trabajo en el nivel de importancia que les corresponde.

          ¡ES EL MOMENTO!                            VOTA CCOO


http://ccoo.upv.es/images/stories/2018-12-04_elecciones-sindicales/2018-12-04_Cartel_todos-2-con-logos3_700X352.jpg

 

 

 

És el moment!
de recuperar els drets arrabassats

 

 

 


http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

   Edifici 6-E (Gabinet Mèdic)
Telèfons:   963 877 040 - 963 877 043
María Jesús Salvador    79029
Alonso Pérez            79029
Julia Sánchez           77043
José Segovia            77040
Consuelo Vallés         77043
Ildefonso Pelayo        77043
Juanjo Escobar (Gandía) 43003

email:      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:        http://www.ccoo.upv.es

Twitter:    https://twitter.com/ccooupv
Facebook:   https://www.facebook.com/ccooupv/


Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.