Fòrum d’Universitats

Resum de la reunió constitutiva del Fòrum d’Universitats.

 

El dia 11 de gener es va constituir el Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les universitats valencianes. Més enllà de les connotacions de les paraules fòrum i diàleg, aquesta reunió constitutiva es va limitar a ser una mera sessió informativa sobre temes com ara la situació del Conveni Col·lectiu o les retribucions addicionals del personal universitari docent i investigador que, com venim reclamant des de CCOO, necessiten un espai real de negociació que no és altre que el d’una Mesa Sectorial d’Universitats. Així ho hem reclamat en la negociació de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana i en les esmenes durant la tramitació parlamentària.

 

Dit això passem a resumir informacions més rellevants des del punt de vista sindical:

 

* Conveni col·lectiu: esperàvem que s’hagueren eliminat els obstacles que impedien la seua aplicació. Ens hem quedat esperant perquè, tot i les gestions fetes per la Conselleria d’Universitats i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic davant els ministeris d’Universitat i de Hisenda, no hi ha hagut cap moviment al respecte. El preacord està signat, cal ratificar-lo i ja no ens serveixen les bones paraules i els compromisos per part del govern autonòmic i del govern central que se estan buscant solucions. Que es puga fer efectiu l’acord és una qüestió política i els polítics estan per a fer política. Un entrebanc tècnic no pot ajornar més la posada en marxa del conveni i el respecte a la negociació col·lectiva que va suposar arribar a l’acord.

 

* Retribucions addicionals del personal universitari docent i investigador. Se’ns ha informat que dimecres 13 de gener es reuneixen les universitats i la Generalitat per a tractar la modificació del Decret valencià del professorat per a permetre fer efectives estes retribucions. Hem recordat que la modificació del decret esmentat passa també per la negociació amb els representants sindicals en el marc d’una negociació autonòmica.

 

* Avantprojecte de llei del personal universitari docent i investigador. Se’ns ha informat que des de la Conselleria d’Universitats s’està participant en les reunions de treball del Ministeri d’Universitats en que es treballa el que hauria de ser el nou estatut del PDI. Des de CCOO hem transmès que, ara per ara, el nostre posicionament en contra d’aquest avantprojecte presentat pel Ministeri d’Universitats des de l’aparició del primer esborrany. Insistim en el fet que el Ministeri no negocia i que les successives redaccions comporten un empitjorament de les condicions laborals del personal docent i investigador.

 

* De manera tangencial s’ha tractat el model de finançament, un tema que considerem essencial i que trobàvem a faltar com a punt amb entitat pròpia en l’ordre del dia. En aquest sentit, se’ns ha informat que en el mes d’abril tindrem accés al primer esborrany. En la nostra intervenció hem insistit en la necessitat d’agilitzar eixa proposta: La Conselleria ha d’explicar quin model d’universitat vol, quin és el seu pla de finançament i de quina manera s’articularà. Solament amb aquest eix bàsic podrem articular un diàleg honest. Des de FE CCOO PV advoquem per un finançament que dibuixe i garantesca una Universitat Pública i de qualitat.

 

   https://ccoo.upv.es/images/stories/Prevencion/No-entren-en-la-sala-de-espera.jpg

.

Aquest virus el parem units

 

.

 

Som universitat pública

.

Hemeroteca

Atenció a l´afiliació

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png

CCOO, primer sindicat a Espanya
CCOO ha aconseguit 96.249 delegats/as, el 35,7% del total, en les eleccions sindicals celebrades en empreses privades i en les Administracions Públiques.
Amb aquests resultats, CCOO revalida la seua condició de primer sindicat del nostre país, ho és des dels anys 90, amb una diferència de 8.051 representants sobre el segon sindicat.

Edifici 6-E (Centre de Salut Laboral)
Telèfons: 963 877 040 - 963 877 043
Alonso Pérez 79029
José Segovia 77040
Consuelo Vallés 77043
Ildefonso Pelayo 77043
Julia Benet 77040
Juanjo Escobar (Gandía) 43003
Pepe Mantas (Alcoi) 28428

email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web: http://www.ccoo.upv.es

Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/

¡ Si eres afiliado/a, gracias por confiar en nosotros!
Si no lo eres, nos gustaría mucho poder contar con tu apoyo.
Afilia't CCOO :
https://www.ccoo.es/sol_afi_web_breve/index.php
https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.