DOBLE VARA DE MESURAR

El sistema penitenciari espanyol cerca la reeducació i la reinserció de les persones que han delinquit i el règim disciplinari del personal al Servei de les Administracions Públiques hauria de perseguir les mateixes finalitats.

És absolutament inimaginable que una persona condemnada, una vegada complida la seua pena, no puga tornar a reintegrar-se a la seua vida habitual.

En la nostra Universitat açò és possible per al PDI després d'un expedient disciplinari, però sembla que per al PAS no.

Per a començar, la instrucció de tots els expedients disciplinaris en la Universitat es duu a terme sota la figura d'expedient d'informació reservada, escamotejant-li la informació als Òrgans de Representació de les Treballadores i Treballadors de la Universitat. I així és molt difícil comprovar que es tracta a tothom de la mateixa manera.

Hem pogut esbrinar, via ràdio macuto, que les resolucions dels expedients no són totes iguals. Sembla ser que en els expedients que afecten al PDI se salden amb amonestacions o faltes lleus, que comporten sancions més lleugeres i en cap cas la pèrdua de la condició d'empleat públic.

Pel que coneixem, en els expedients disciplinaris del PAS no succeeix açò. Els expedients han comportat sancions molt majors (anys de suspensió d'ocupació i sou, degradació en la categoria professional,…), fins i tot amb denúncies davant els jutjats amb les seues corresponents condemnes.

No qüestionem que els expedients siguen més o menys justs, cosa que a més pel caràcter d'informació reservada que els dóna la Universitat no podem comprovar, la qual cosa es qüestiona és que sembla que les seues conseqüències són diferents en funció del col·lectiu al que pertangues.

Una vegada complides les sancions imposades pels expedients, s'hauria de rehabilitar a tothom. Açò no es compleix amb el PAS, ni encara que es guanye a la Universitat la readmissió, sentència després de sentència. A més del perjudici patrimonial per a la Universitat que es puga derivar d'aquestes reclamacions.

L'equip rectoral hauria de reflexionar sobre aquesta situació, tot el personal al servei de la Universitat ha de ser tractat en igualtat de condicions. El contrari és corporativisme.

En aquests enllaços, podeu comprovar la situació a la qual ha portat la Universitat a un funcionari personal d'administració i serveis. La nostra Universitat prefereix, perdre un darrere l'altre tots els judicis i pagar totes les costes que li imposen, abans que complir les sentències i readmetre-li.

 

2016-10-27_558-2015_sentencia-211-2016_admision-concurso-puestos-C1

 

2016-11-16_497_2014_Sentencia-546-2016_reingreso-puestos-C1

 

2017-02-16_ 298-2016-Sentencia-42-2017_Concurso-C1

 

 

 

Amb tu, construïm el futur

 

 


Serveis per a l'afiliació de CCOO

http://www.ccoo.upv.es/images/logoccoo.png
Telèfons: 963 877 040 - 043 (ext. 77040-77043)
Web: http://www.ccoo.upv.es
Twitter: https://twitter.com/ccooupv
Facebook: https://www.facebook.com/ccooupv/
      Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Afilia't a CCOO PV: https://afiliados.uar.ccoo.es/afipub/newafil/index.php

.

 

Agenda

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

utilizamos cookies propias y de terceros por motivos de seguridad, mejorar la experiencia del usuario y conocer sus hábitos de navegación. Si continuas navegando, entendemos que admites nuestra política de cookies.